16
Mayıs
2024
Perşembe
KADIN

Yasak aşkın kahramanları kim?

AKP’nin hukukçu akademisyenlere hazırlattığı anayasa taslağının yarattığı tartışmalar sürerken ilginç bir iddia ortaya atıldı. AKP’nin taslak hazırlamasını istediği Prof.Dr.Ergun Özbudun’un 6 kişilik akademisyen heyetine “birlikte yaşadığı” kadın arkadaşını da aldığı iddia edildi.

Özbudun’un evli olmasına rağmen yıllardır Serap Yazıcı ile birlikte yaşadığı iddiası, taslakla ilgili tartışmalara yeni bir boyut ekledi.

İddia, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan tarafından dünkü köşe yazısında yer aldı. Ahmet Hakan’ın Özbudun ve Yazıcı’nın isimlerini vermeden dün kaleme aldığı iddia şöyle:

“Sevgiliyle anayasa taslağı hazırlamak
Bugün bir internet sitesinde rastladım:
Şerif Mardin’in özel hayatına dair bir ”bilgi“ verilmiş.

Konuyu sözümona Şerif Mardin’i zor durumda bırakacak şekilde gündeme getirenler unutmasınlar ki, özel hayatlar gündeme getirilecekse...
Kendi saflarında yer alan bir profesörün de özel hayatı gündeme getirilir.
İsterseniz ben ilk bilgiyi vereyim...
Olay şu:
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ”Anayasa taslağı hazırlama görevi“ verdiği bilim adamı, evli olmasına rağmen yıllardır birlikte yaşadığı kadın arkadaşını, 6 kişilik ” Anayasa hazırlama ekibi “nin içine aldı...
Cesur ” Bilim adamı “, o kadın arkadaşıyla birlikte ekranlara çıkarak hazırladıkları ” Anayasa taslağı “nı anlatmaktan hiç çekinmedi.
Düşünün:
Başbakan tarafından ” Anayasa taslağı “ hazırlamak için görevlendirilen bilim adamı, sadece 5 kişilik bir ekip oluşturuyor ve oluşturduğu bu ekibe, onca anayasacı bilim adamı ve kadını varken, kadın arkadaşını alıyor.” 

Ekipteki tek kadın

Ahmet Hakan’ın isim vermemesine rağmen AKP’nin anayasa taslağını hazırlayan ekibe Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Ergun Özbudun’un başkanlık ettiği biliniyor. 6 kişilik akademisyen heyetinde tek kadının görev yaptığı da daha önce basına yansıdı. Heyette Polis Akademisi’nden Prof. Dr. Zühtü Arslan, Konya Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yavuz Atar, Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, Atılım ve Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Levent Köker’in yanısıra Bilgi Üniversitesi’nden de Doç.Dr. Serap Yazıcı yer aldı. Özbudun ve Yazıcı, Eylül ayında Samanyolu Haber TV kanalındaki programa birlikte katılarak taslakla ilgili soruları yanıtladı. Genç yaşta geçirdiği trafik kazası nedeniyle görme yetisi kaybolan Serap Yazıcı, bir dönem Ankara Hukuk’ta Ergun Özbudun’un asistanlığını yaptı. 

Eşiyle ayrı yaşıyor

1937 doğumlu olan 70 yaşındaki Özbudun, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 1961 yılında fakülteden hocası olan Prof. Dr. Şabri Şakir Ansay’ın kızı Umay Özbudun’la evlendi. İki kızı bulunan çiftin henüz resmen boşanmadığı ancak yıllardır ayrı oldukları, Prof. Özbudun’un İstanbul’da, Umay Özbudun’un ise Ankara’da yaşadığı belirtiliyor.
İpek ve Yasemin isimli iki kızı bulunan Özbudun çiftinin İpek isimli kızı Yalçın Küçük’ün oğlu Devrim Küçük’le evli.

Serap Yazıcı KİMDİR?

Bilgi Üniversitesi’nin sitesinde yeralan özgeçmişinde şu bilgiler var: 1963’te Ankara’da doğan Serap Yazıcı, 1984’te Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1986’da “CHP’nin Niteliği ve Laiklik Politikası” isimli çalışmasıyla yüksek lisans, 1995’te de “Türkiye’de Askeri Müdahalelerin Anayasal Etkileri”yle doktora aldı. Bristol Üniversitesi’nde “Otoriter Sistemlerden Demokrasiye Geçiş” programına katıldı.

Vatan
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 11:47:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?