20
Mayıs
2024
Pazertesi
KADIN

Yaz çantaları deri yerine bez

Yaz gelince, çantalarda deri, güderi ve ruganın yerini çeşitli bezler alıyor. En çok tercih edilen malzeme, işlenmemiş ham Amerikan bezi, ancak koton, koton-keten karışımı, kanvas (branda, kaput bezi) gibi başka kumaşlarda çanta yapımında kullanılıyor.

En önemli özellikleri hafif olmaları, yazın terletmeden, ağırlık yapmadan kullanılmaları. Bazıları yıkanabiliyor, bazıları da nemli bezle silinerek kolayca temizlenebiliyor. Bez çantaların tercih edilmelerinin bir başka nedeni de sokakta olduğu kadar plajda ve tatilde de kolayca kullanılabilmeleri. Hemen hemen her marka, yazın bez çanta yapıyor.

Mudo Accessoires bez çantalara bu yaz önem vermiş. Fiyatları 49.50-69.50 YTL arasında değişiyor.

Claire’s mağazalarındaki bez çantalar rengarenk. Pembe, mavi, yeşil gibi yaz renkleri göze çarpıyor. Fiyatlar 17.95 - 24.95 YTL arasında değişiyor. Tercihe göre yan ve çapraz askılardan oluşan modelleri de bulunuyor. Mağaza, bunların ortalama iki sezon kullanılabileceğini, yıkandığında da deforme olmadığını belirtiyor. Malzeme olarak Amerikan bezi (ham bez) kullanıyorlar.

Benetton’un bildiğimiz o cıvıl cıvıl renkleri bez çantalarda da kullanılıyor ve her sezon bez çantalar üretiliyor. Benetton logolu jakarlı tasarım, kumaş çanta üretiminde de karşımıza çıkıyor. Heybe tarzı modeller daha genç kesime hitap ediyor ama klasik modeller de var. Ayrıca kanvas çantalar da bulunuyor. Kanvas çantalarda süs olarak ekoderi kullanılıyor. Koleksiyondaki elbiselerin desenleriyle uyum içinde, onlarla kombin yapılması amaçlanıyor. Bu modellerin fiyatı 49.95 - 89.95 YTL arasında.

30 DERECEDE YIKANABİLİYOR

Peacocks markası bez çanta ürününü son üç senedir çalışıyor. Fiyatları 13 ya da14 YTL. Müşteriler bu ürünleri yaz ve bahar döneminde tercih ediyor. Modeller bu sezona uygun renkli ve çiçekli. Çantaların kullanım süreleri ürün kalitesine göre değişiyor. Peacocks markası, genel olarak bez çantaların makinede veya elde 30 derece sıcak suda yıkanabileceğini, eğer kumaş boyası iyiyse çantanın deforme olmayacağını söylüyor. Ancak kumaş boyası iyi olmayan bir çanta, renk verebiliyor. Peacocks kendi çantalarında koton ve polyester kullanıyor. "Lycra çantada kullanılmıyor çünkü çanta ağırlaşınca hacmi bozulur" diyorlar.

Diesel bez çanta koleksiyonu, her zamanki gibi markanın "cool" tarzına ve sokak modasına uygun olarak üretiliyor. Fiyatlar 70-160 YTL arasında değişiyor. Kumaş olarak da kanvası tercih ediyorlar. Diesel, gündemdeki olaylardan esinlenerek temalar seçiyor. Postacı çantası bunun bir örneği. Bu sezon Diesel’in ana koleksiyonundaki neon renkler, çanta koleksiyonunda da kendini gösteriyor. Bez çantalarda bol bol beyaz, siyah, pembe, mavi ve yeşil renkleri kullanıyorlar.

3 YTL’YE GERİ DÖNÜŞÜM ÇANTASI

Türkiye’ye son yıllarda giren kozmetik zinciri Watsons firması da son zamanlarda kadınlar arasında yaygınlaşan bir eğilimden esinlendi, bez alışveriş çantası üretti. Son yıllarda artık naylon poşet kullanmayı hiç kimse istemiyor çünkü herkes doğada geri dönüşümünün mümkün olmadığını biliyor. Watsons da bez çanta kullanımının yaygınlaşmasını desteklemek için, yaz sonuna kadar her salı günü "Geri Dönüşüm Çantası" ile gelen müşterilerine alışverişte yüzde 5 indirim uyguluyor. Watsons’un alışveriş torbaları çevreci olduğunu vurgulamak için yeşil renkte. Fiyatı 3 YTL. Fakat 20 YTL ve üzerinde alışveriş yapanlara 1 YTL’ye satılıyor. Böylece başka zaman da kullanabileceğiniz bir çanta sahibi oluyorsunuz.

PROMOSYON OLARAK ÇEVRECİ TORBA

Aksesuvar mağazası zinciri Accessorize, 31 Temmuz’a kadar sürecek bir kampanya yürütüyor. Üzerinde "Save the World" yazan bir bez çanta yaptılar. Çanta, tüketicileri çevreye duyarlı olmaya çağırıyor. Accessorize mağazalarından alışveriş yapanlara bu çanta hediye ediliyor.

..
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 23:38:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?