22
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Yurtların adını vermeyin

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, geçmişte bir milletvekilinin yetiştirme yurdunun ismini vererek yaptığı suçlamaların, çocukların psikolojisini olumsuz yönde etkilediğini ve yurttaki üç kızın intihar girişiminde bulunduğunu söyledi.

Çubukçu, dün TBMM Genel Kurulu’nda kendisine bağlı kurumların bütçeleri görüşülürken, muhalefet ve basın kuruluşlarının kimsesiz evlerine yönelik eleştirilerde bulunurken, "kurumun adını" kullanmamalarını istedi. Çubukçu, "O kurumlarda kalan çocuklar ertesi gün okullarında rencide ediliyor. Onlara sorulan soruları burada söyleyemem, yüzüm kızarır" dedi. Çubukçu, üniversiteye hazırlanan yurtta kalan üç genç kızın intihar girişimiyle ilgili ayrıntı vermedi. Çubukçu, basından da UNICE kuralları ve Medya etiği açısından bu tip olaylarda kurum ismi kullanmamalarını istedi. Çubukçu, özetle şunları söyledi:

DAMGALAMAYIN "Bu kızlarımız haftalarca okula gidemedi. Arkadaşları tarafından burada size söyleyemeyeceğim, yüz kızartıcı sorulara muhatap oluyorlar. Çok zor durumda kalıyorlar. Yaptığımız araştırmalar yurtlarda kalan çocukların toplumun kendilerine güvenmediğini düşündükleri ortaya çıktı. Bu çocukların yüzde 87’si okullarında hiçbir disiplin cezası almadığı halde, okullarda meydana gelen her hadiseden sorumlu tutulduklarını düşünüyorlar. Lütfen daha dikkatli olalım, bu çocukları damgalamaya çalışmak, hayatlarında ciddi travma ve yıkım yaratıyor."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 17:02:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?