22
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Zihinsel engelli kıza 6 kişi tecavüz etti

Samsun'da, evden kaçan ve zeka geriliği ile uyum bozukluğu bulunan 24 yaşındaki kıza tecavüz ettikleri iddia edilen 6 kişiden 5 'i ve kızı erkeklere pazarladığı ileri sürülen bir bayan gözaltına alındı.

İddiaya göre, zeka geriliği ve uyum bozukluğu bulunan 24 yaşındaki Z.B.A., İstasyon Mahallesi'ndeki evlerinden kaçtı. Daha önce 8 kez evden kaçtığı iddia edilen Z.B.A.'nın babası Şevket A. (48), kızının 16 Eylül 2007 tarihinde yine evden kaçtığını belirterek, bulunması için polise başvurdu. Polis ekipleri her yerde Z.B.A.'yı ararken, 24 Eylül 2007 günü yanında Mediha T.(32) ile birlikte Canik Polis Merkezi'ne giden kayıp kız, 16 Eylül-24 Eylül tarihleri arasında 6 kişinin tecavüzüne uğradığını söyledi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, yaptıkları araştırma sonucu evden kaçan Z.B.A.'nın Cezaevi Parkı'nda Yavuz B.(26) ile tanıştığını, Yavuz B.'nin kendisini daha sonra Mediha T.'ye teslim ettiğini belirledi. Z.B.A., Samsun'da Mediha T.'nin evinde kaldığı zaman içinde Mustafa Ö.'nün (28) kendisine tecavüz ettiğini, daha sonra götürüldüğü Asarcık ilçesinde ise Yavuz B. ile birlikte Yılmaz Ş.(28), İsmail K.(39), Salih E. ve Kerem Ç.'nin kendisine tecavüz ettiklerini ileri sürdü. Ahlak bürosu ekipleri, olayla ilgili olarak Z.B.A.'yı erkeklere pazarladığı iddia edilen Mediha T. ile birlikte Yavuz B., Yılmaz Ş., Mustafa Ö., İsmail K. ve Kerem Ç.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Firarda olan Salih E.'yi ise yakalama çalışmaları sürüyor.

Gözaltına alınan 1'i bayan 5 kişinin Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu'nda sorgulamaları devam ediyor. Tecavüze uğradığı iddia edilen Z.B.A. ise polis tarafından ailesine teslim edildi. Soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 15:10:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
buse er IP: 88.250.224.xxx Tarih : 6.01.2008 12:11:54

ne yazikki kadınlar her zaman sözlü veya elle tacize uğruyorlar ben insan değil diyorum bunu yapanlar ya kendi kızları olsydı bu o zaman ne yaparlardı