3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi

Atatürk Üniversitesi’ne bağlı olarak 1972 yılında Çukurova Tıp Fakültesi adi ile eğitim-öğretime baslamış, 1973 yilinda Ziraat Fakültesi ile birleşerek Çukurova Üniversitesi’ni oluşturmuştur.

Kuruluşunu izleyen ilk yıllarda eğitim-öğretim Hıfzıssıha Enstitüsü’ndeki barakalarda ve 200 yataklı Numune Hastanesi’nde gerçekleştirilmiştir. 1977 yılından itibaren önce Temel Tıp Bilimleri olmak üzere kademeli olarak Balcalı Kampusü’ne taşınmış, 1987 yılında sağlık hizmetlerinin tümü kampus içindeki hastanede verilmeye başlanmıştır. Acil Servis ve İlk Yardım, Eczane, Kan Merkezi, teknolojinin son ürünleriyle donatılmış modern Merkezi Ameliyathane ve Merkez Laboratuvarlarının yanı sıra öğrencilerin eğitiminde kullanılan Multidisiplin Laboratuvarları ile kaynağını Tıp Fakültesi’nden alan Araştırma ve Uygulama Merkezleri mevcuttur.

Teknolojinin son ürünü cihazlarla donanmış olan Tıp Fakültesi Hastanesi, 850 yatak kapasiteli olup Güney, Güneydoğu ve Doğu bölgelerimizin önemli bir bölümüne üst düzeyde sağlık hizmeti vermektedir. Hastanenin ek inşaatının bitmesiyle yatak sayısı 1200 olacaktir.

Fakülte’nin tüm birimlerinde bilgisayar olup, laboratuvarlar, eczane, kan merkezi, hasta kabul ve muhasebe gibi birimler hastane otomasyonuna girmiştir. Kütüphanesi, Hastane içerisinde okuma salonu, akademik, idari personel ve öğrenciler için her türlü ihtiyacı karşılayacak kantin ve kafeterya ile hastane içerisinde 200 kişilik bir toplantı ve konferans salonu bulunmaktadır. Tıp Fakültesinde toplam 501 akademik personel görev yapmaktadır.

Ulaşım

Ç.Ü.T.F ve Balcalı Hastahanesi, Üniversitemizin Balcalı kampüsünde yer almaktadır.Balcalı kampüsü Adananın Yüreğir ilçesinde baraj gölü kenarında yer almaktadır.Üniversite kampüsüne gelmekte olan tüm Belediye ve Özel Halk Otobüsleri ve Dolmuşlarla ile ulaşım rahatlıkla sağlanmaktadır. Bu ulaşım araçlarının üzerinde genelde " Balcalı" veya "Çukurova Üniversitesi" yazmaktadır.Buraya çalışan Özel Halk Otobüsleri genelde "Turuncu" renktedir.
Kendi özel otoları ile hastanemize gelen hasta ve hasta yakınları için hastanenin önünde ve arkasında açık otopark bulunmaktadır.
 

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi
Adres2 :
Posta Kodu :
Telefon :+90 322 338 60 60
Faks : +90 322 338 69 00
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.