3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Çukurova Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO), Ülkemiz sporunun gelişimine katkıda bulunmak ve nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla; 1987 yılında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü olarak Beden Eğitimi Öğretmenliği alanında lisans eğitimi vermek üzere kurulmuş, 1991 yılında ise yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Günün değişen koşullarına uyarak 24.8.1994 tarih ve 94-6138 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile "Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu"na dönüştürülmüştür. 1995 yılında fiilen Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü ile eğitime başlayan yüksekokulumuzda, Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 30.03.1995 tarihli toplantısında Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünün yanı sıra, Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği Bölümlerinin de açılmasına izin verilmiştir. Bugün Yüksekokulumuza bağlı faaliyet gösteren Antrenörlük Eğitimi Bölümünde; Futbol, Basketbol, Hentbol, Voleybol, Masa Tenisi ve Aletli Cimnastik olmak üzere 6 branşta antrenör yetiştirilmektedir. Spor Yöneticiliği bölümünde ingilizce zorunlu hazırlık sınıfı bulunmakta olup 2004-2005 eğitim-öğretim döneminden itibaren öğrenci almaya başlamıştır.

Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavı ile öğrenci almakta ve dört yıllık eğitim vermektedir. Mezunlarımızın ileride kamu ya da özel kuruluşlarda alacakları görevlerde başarılı olmaları ve ülkemiz sporunun gelişimine katkıda bulunmaları amacıyla, alanında deneyimli öğretim elemanlarınca yoğun bir eğitim programı uygulanmaktadır.

Yüksekokulumuz Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan öğrenciler ilk, orta ve yüksek öğretim kurumlarında öğretmen, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün merkez ve taşra teşkilatlarında idareci ve antrenör, spor kulüplerinde antrenör, monitör ve kondisyoner, askeri kuruluşların spor ile ilgili birimlerinde uzman ve turizm sektöründe spor koordinatörü ve animatör olarak görev yapabilmektedir.

Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nden mezun olan öğrenciler, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün merkez ve taşra teşkilatlarında idareci ve antrenör, üniversiteler ve spor kulüplerinde antrenör, monitör ve kondisyoner olarak görev yapabilmektedir.

Spor Yöneticiliği Bölümü’nden mezun olan öğrenciler, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün merkez ve taşra teşkilatlarında öğrenim alanlarına uygun hizmet birimlerinde, spor kulüplerinde, turistik tesislerde, değişik düzeyde yönetici olarak, özel spor salonlarında, beş yüzden fazla işçi ve memur çalıştıran özel ve kamu kuruluşları ile yerel yönetimlerin ilgili kadrolarında yönetici olarak görev alabilmektedirler.

Misyonumuz çağdaş bilgiler ile donanmış, yenilikleri takip eden, kültürel birikime ve iletişim becerisine sahip, araştırma ve sorun çözme yeteneği gelişmiş, çevresine önderlik edebilecek yapıda, Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, yurtsever nitelikli, aldığı eğitimi genç nesillere aktarabilecek beden eğitimi öğretmeni, antrenör ve spor yöneticilerini yetiştirmek olarak belirlemiştir.

Yüksekokulumuz, nitelikli eğitimi gerçekleştirirken uluslararası düzeyde bilgi üreten, sürekli gelişen, spor bilimine ulusal ve evrensel boyutta katkı sağlayan, yetiştirdiği beden eğitimi öğretmeni, antrenör, spor yöneticileri ve ürettiği bilgi ile örnek gösterilen, mensubu olmaktan onur duyulan bir yüksekokul olma vizyonu çerçevesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Adres2 :Balcalı/Adana
Posta Kodu :01330
Telefon : 0(322) 338 70 01 - 0(322) 338 60 84 / 2788
Faks : 0(322) 338 73 70
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.