23
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

En pahalı otoban

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde, daha önce yetkililerce ücretsiz olduğu söylenen Adana-Ceyhan arasındaki otobanda 3 kilometrelik bölüm için sürücülerden giriş ücreti olarak 1 milyon lira alınması sürücüleri çileden çıkardı.

Daha önce yetkililer tarafından açıklandığı gibi otoban yolunun Adana-Ceyhan arasında bulunan kısmının ücretsiz olacağı yönündeki açıklamaları hatırlatan sürücüler, 3 kilometrelik otobana 1 milyon lira ödediklerini belirterek, "Adana'dan Ceyhan'a gelirken veya Ceyhan'dan Adana'ya giderken gişelerden 1 milyon lira karşılığında fiş alıyoruz. Suçumuz ne anlayamadık? Bedava olduğu açıklandığı halde 3 kilometrelik yola 1 milyon lira ödenir mi?" dediler.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren otobanın Ceyhan Giriş Gişeleri'nde, Adana'ya gitmek isteyen vatandaşlar otoban fişini aldıktan sonra yaklaşık 3 kilometre ileride bulunan Adana Doğualın Gişeleri'ne gelerek 1 milyonluk ücret ödüyor. Aynı biçimde Adana'dan gelen vatandaşlar ise Ceyhan Giriş Gişeleri'ne yaklaşık 3 kilometrelik uzaklıktaki Adana Doğualın Gişeleri'nden otoban fişini alarak Ceyhan girişinde 1 milyon lira ücret ödemek zorunda kalıyor.

E-5 Karayolu'nun yükünü ve bu yoldaki trafik akışını hafifletmek amacıyla Adana ve Ceyhan arasındaki otoban yolunun ücretsiz olduğunu söyleyen yetkililerin bu uygulamaya ne tür bir cevap verecekleri vatandaşlar tarafından merakla beklenirken, Ceyhanlı sürücüler ise "Ceyhan cezalı mı, neden sadece Ceyhan'dan çıkarken ya da Ceyhan'a girerken bu ücreti ödüyoruz?" diyerek bir an önce bu sorunun çözülmesini istediklerini belirttiler.

.
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2005 Pazartesi 17:24:56
Güncelleme :17 Ekim 2005 Pazartesi 17:31:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?