23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Genç kızı hayatı karardı

Adana'nın Feke İlçesi'ne bağlı Bahçecik Köyü'nde, annesinin hastaneye kaldırıldığı gece 2 kişinin tecavüz girişimine maruz kalan genç kız, korkudan ve utancından köyüne dönemiyor.

Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören genç kız, saldırganlar tutuklanmadan köyüne dönemeyeceğini söyledi.

Bahçecik Köyü'nde, 12 Kasım 2005 tarihinde meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti:
16 yaşındaki Ş.A.'nın akciğer rahatsızlığı bulunan annesi Şükran A.'nın hastaneye yatırılmasını fırsat bilen İ.K. ve Ö.A. saat 23.00 sularında evin kapısını çaldı.

Köyün yaklaşık 200 metre dışında kalan evlerinin kapısını çalan ve "Seninle konuşmak istiyoruz" diyerek kendisini dışarı çağıran şahısların art niyetli olduğunu anlayan Ş.A., tüm ısrarlara rağmen kapıyı açmadı.

Genç kız korkusundan olayı kimseye anlatamazken, aynı şahıslar 2 gün sonra bu kez saat 16.00 sularında eve gelerek, kapıyı açtırdıkları Ş.A.'yı silah ve bıçak zoruyla dışarı sürüklemeye çalıştı. Genç kıza tecavüze yeltenen saldırganlar, çığlık seslerini duyan köylülerin olay yerine koşması üzerine kaçarak izlerini kaybettirdi.

Tecavüz girişimi sırasında yerde sürüklenen ve şalvarı çıkarılmaya çalışılan genç kız kollarından yaralandı.

Olayın duyulması üzerine zanlılardan İ.K. Kayseri'ye, Ö.A. da Alanya'ya kaçtı. İ.K. eşinin doğumu nedeniyle bir süre sonra köye gelince, jandarma tarafından yakalandı. İ.K., "Olayla alakam yok, ben tesadüfen oradan geçiyordum" diye ifade verirken, görgü tanığı olmadığı için serbest kaldı. Alanya'ya kaçan Ö.A. da mağdur kızın dayısı Hüseyin Durmuş'un takibi sonucu yakalandı. Ö.A. da şahit bulunamadığı için ifadesi alındıktan sonra serbest kaldı.

Tecavüz mağduru Ş.A. ise olaydan sonra çevresindekilerin "Sen artık lekelendin, seni kimse almaz" sözleri üzerine bunalıma girdi. Genç kız, Adana'ya getirilerek Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi edildi.

Tedavi sonrası Adana'daki akrabalarının evinde kalan Ş.A., zanlılar elini kolunu sallayarak dolaştığı için korkudan köyüne dönmek istemedi. Ş.A.'nın akrabaları da zanlıların suçlarının tespiti ve yargılanmaları için avukat tutarak mahkemeye başvurdu.

Saldırganlar yakalanmadan köye dönemeyeceğini ifade eden Ş.A., "Annem hastalığı nedeniyle sık sık Adana'ya hastaneye götürülüyor. Babam da ormanda çalışıyor, günlerce eve gelemiyor. Ben 9 yaşındaki küçük bir kardeşimle evde yalnızım. Evimiz de köyün dışında bir tepede. Yalnız kalmaktan korkuyorum. Bu adamlar yakalanmadan köye dönemem. Lütfen, yetkililer bize yardımcı olsun. Bana saldıranlar yakalansın, cezalandırılsın" diye gözyaşı döktü.

.
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2005 Cuma 11:37:41
Güncelleme :16 Aralık 2005 Cuma 11:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?