23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Define hüsranı

Adana’nın Feke ilçesinde Rum kökenli bir kadının beyanına dayanılarak başlatılan define kazısı hüsranla sona erdi. Yedi katır yükü altın çıkarma umuduyla başlatılan define araştırmasından sonuç alınamadı.

Feke’nin Gürümce Köyü’nde yaşayan Rum asıllı bir kadının ölmeden önce küçük yaşlarda ikeni, Kurtuluş Savaşı sırasında köyü terk eden Rum köylülerinin kaya kovuğuna altın ziynet eşyalarını sakladığını gördüğünü söylemesi üzerine bölgede geçtiğimiz ay başlatılan define araştırması bir sonuç vermemişti.

Kazılan bu yerin 50 m. Uzağında defineciler yasal olarak yeniden araştırma yapmaya başladılar. Define araştırmasını yapanlar; “İlk kazı yerinde bir şey bulamadık ama umutluyuz” diyerek yerel basına demeç verdiler.

Adana Müze Müdürlüğü’nün denetimi altında yapılan kazıda güvenlik güçleri de yasal önlemleri aldı. Bu kez de araştırılan “yedi katır yükü altın” çıkarma ümidi yine suya düştü. Böylece define araştırmasının bir hobi veya bir hastalık olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Hayaller hüsranla sona erdi.

Erdem Yücel - Kenthaber / Adana
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 20:46:03
Güncelleme :28 Ocak 2006 Cumartesi 23:13:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?