18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARAİSALI - ADANA

Durak'tan Karaisalı açıklaması

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 512 sayılı yasa gereği Büyükşehir Belediyesi mücavir alanına giren ilçe ve beldelerdeki esnafın, götürü usulde vergiye tabi olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, geçen hafta sonu gazetelere, "Büyükşehirli olmanın bedeli" başlığıyla yansıyan haberlere açıklık getirdi. Başkan Durak, söz konusu haberin istihbarat eksikliğinden kaynaklandığına inandığını belirterek, 31 Aralık 2004 tarihinde yerel gazetelere yansıyan haberlerin, özellikle Karaisalı İlçesi ile yasa gereği büyükşehir mücavir alanına giren beldelerdeki esnaf arasında haklı olarak huzursuzluğa yol açtığını ifade etti.

Söz konusu yerlerdeki esnafın gerçek usulde değil, yine eskisi gibi götürü usulde vergiye tabi olmaya devam edeceklerini kaydeden Durak, konunun, Bakanlar Kurulu’nun 20 Aralık 2004 tarihli ve 2004/8269 sayıyla aldığı kararnamenin ekiyle açıklığa kavuşturulduğunu belirtti. Durak, kararnamenin eki kararın 1. maddesinin 1. fıkrasında yer alan parantez içi hükmün "Erzurum, Diyarbakır, Sakarya ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine alınan yerlerden, yeni bağlanan mahallelerle birlikte 2000 yılı genel nüfus sayımındaki nüfusu 30 binden az olan yerler hariç" olarak değiştirildiğini vurguladı.
Başkan Durak, Büyükşehir Belediyesi bütünlüğü içerisine giren ve nüfusu 30 binden az olan belediyelerde yaşayan esnafın, götürü usulde vergiye tabi olduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 14:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?