18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARAİSALI - ADANA

Şölene büyük ilgi

GİLDİRLİ KÖYÜNDE DAYANIŞMA ŞÖLENİ

Adana’nın merkez ilçesi Karaisalı’ya bağlı Gildirli köyünde düzenlenen tanışma, kaynaşma, dayanışma etkinliği büyük ilgi gördü.

Gildirli köyünde 2.si düzenlenen tanışma, kaynaşma, dayanışma, geleneğimizi yaşatma ve bayramlaşma şölenine yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Toplu mezar ziyareti ile başlanılan şölende yıllarca birbirini göremeyen akraba, dost, arkadaşların buluşarak hasret giderdi. Etkinlikte bir konuşma yapan araştırmacı tarihçi Yusuf Delikoca, Gildirli köyü ile ilgili araştırma yaptığını söyledi.

Şölen komitesi adına Dr. Sait Kandırmaz duygu dolu konuşma yaparak, “Bu kadar kalabalık olacağını düşünemiyordum, katılan herkese teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda daha içerikli ve katılımlı şölenler yapılacaktır. neslimizi bir arda tutmak, eğitmek, bu köylere yatırım yapılmasını sağlamak amacıyla gerekli, her türlü çalışma yapılacak, şölen komitesi olarak önemli proje ve çalışmalar içerisindeyiz” dedi.

ASKİ Genel Müdürü Seyfettin Yılmaz konuşmasında bu şölene bu kadar katılımın olacağını beklemediğini ifade ederek, “Ancak çevre köylere örnek olması, gelenek ve göreneklerin yaşatılması, tanışma, kaynaşma ve dayanışmanın sağlanması bakımından çok önemli bir görev ifa edilmektedir. Şöleni düzenleyen Gildirli köylülerini şölen komitesini tebrik ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Şölen Komitesi Başkanı Mehmet Gildir de buranın ayrılık, gayrılık yeri olmadığını, şölenin amacına uygun tanışma, kaynaşma, dayanışma içerisinde olunmasının, Gildirli ve çevre köylere çok kazançlar sağlayacağı, huzur, refah ve ekonomik katkılar getireceğini söyledi.

Karaisalı Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinin folklor gösterileri, Gildirli köyü ilköğretim okulu öğrencilerinin piyes ve folklor gösterileri, Gildirlili öğrencilerin köye özgü yazılmış şiir okumaları, yöresel ses sanatçısı Osman Angın ve Bülent Zümrütdal’ın türküleri ile Pozantı Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Öner’in sürpriz yaparak söylediği türkülerle coşan halkın tamamına kurban etlerinden yapılmış kavurma, pilav, yayık ayranı ve andız palazası ikram edildi.

GİLDİRLİ KÖYÜNDE DAYANIŞMA ŞÖLENİ
GİLDİRLİ KÖYÜNDE DAYANIŞMA ŞÖLENİ
GİLDİRLİ KÖYÜNDE DAYANIŞMA ŞÖLENİ
GİLDİRLİ KÖYÜNDE DAYANIŞMA ŞÖLENİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2010 Pazartesi 13:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?