23
Mayıs
2024
Perşembe
KARAİSALI - ADANA

Ekonomi devinden eğitime dev katkı

Karakılıç köyündeki TOÇEV, Show TV ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı “Yaşasın Okulumuz” kampanyası dahilinde Yılmaz Ulusay tarafından Nedim Serap Ulusoy adına onarılan İlköğretim Okulu törenle hizmete açıldı.

Okulun açılış töreninde bir konuşma yapan Adana Vali Yardımcısı Mehmet Demir,Türkiye’de 70 milyon insandan 20 milyonunun doğrudan eğitime katıldığını belirterek, “Bu dağ başındaki yoksul olan köyde bile eğitimin önemi kavranmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu organizasyonuna çeşitli kurumlar, sivil toplum örgütleri ve medya kuruluşları da destek vermektedir.Bu okulun yapımında emeği geçen Ulusoy Ailesine,TOÇEV ve Show TV’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, TOÇEV Başkan Yardımcısı Betül Mermertaş ve Ulusoy Ailesi adına Adil Kar’ın yaptığı kısa konuşmalardan sonra, okulun açılış kurdelesi öğrenciler tarafından kesildi. Öğrenciler, daha sonra sınıflarına geçtiler. Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili şarkı söyleyen çocukları Vali Yardımcısı alkışladı.

Törene Karaisalı Kaymakamı Alpaslan Yılmaz, Karaisalı Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kuşçu, Cumhuriyet Savcısı Alaaddin Demir ile daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

Ulusoy Ailesi tarafından 45 milyar lira harcanarak onarılan Karakılıç köyü İlköğretim Okulu’nun açılış kurdelesi öğrenciler tarafından kesildi.

Vedat Şahin-Kenthaber/Karaisalı
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 10:32:35
Güncelleme :16 Temmuz 2005 Cumartesi 11:47:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?