23
Mayıs
2024
Perşembe
KARAİSALI - ADANA

İşte paylaşım haritası

Ermeniler ve PKK arasında 1987 yılında imzalanan stratejik işbirliği anlaşması ve haritaya göre Türkiye’nin parçalanmasının hedef alındığını söyleyen Tarihçi Cezmi Yurtsever, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en büyük bunalımla karşı karşıya kalmıştır. İçinde bulunduğumuz bu günlerde Kuvayı milliye ruhunu canlandırmak, milli birliği sağlamak, vatan, din ve bağımsızlık bilincimizi korumamız gerekir” dedi.

Karaisalı’da yeniden restore edilen Merkez Kız kuran Kursu’nun açılış töreninde “Geçmişten Günümüze Vatan, din ve Bağımsızlık” konulu bir konferans veren tarihçi Cezmi Yurtsever, Türkiye’nin doğusunda Kars-Erzurum-Sivas-Adana’dan başlayan doğu bölgesini Türkiye’den ayrılarak Ermeniler ve Kürtler arasında paylaşılmasının planlandığını söyledi. Yurtsever, “Ermeniler ve PKK arasında imzalanan stratejik işbirliği anlaşması sonraki yıllarda sürdürülen temaslar sonucu güncelliğini korumuştur. 2000 yılında Kuzey ırak’ta bir araya gelen Ermeni Taşnak örgütü mensupları ile PKK arasında ilişkilerin ortak amacın gerçekleşmesi için daha da sıklaştırılması kararı alınmıştır” dedi.

Karaisalı İlçe Müftüsü Sezai Erdal da konuşmasında bugün için en önemli mücadelenin cehaletle yapılan mücadele edilmesi gerektiğini söyleyerek, tüm Karaisalılı bu mücadelede herkesi sorumlu olmaya davet etti.

Müftülük İlahi Gurubunun gösterisinden sonra Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle açılan şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi.

Vahit Şahin - Kenthaber / Karaisalı
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 10:43:16
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 17:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan açık IP: 212.175.112.xxx Tarih : 6.10.2005 01:36:36
yorumlar ve gerçekler güzel ve münasip lakin beynelmilel sahada kendini tanıtamayan bir ülke için vahim ve müteeessif bir vakıa...haydi hayırlı traşlar...