19
Mayıs
2024
Pazar
KARAİSALI - ADANA

Karaisa Adana'ya bağlandı

Karaisalı İlçe Belediye Meclisi, oy birliğiyle Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanma kararı aldı. Karaisalı Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kuşçu, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanunu’nun yürürlüğe girdiği temmuz ayından beri bu kararı almayı düşündüklerini ifade ederek, kentin ileri gelenleriyle görüştüklerini ve 9 meclis üyesiyle birlikte doğru kararı aldıklarını söyledi.

Karaisalı Belediyesi’nin imkanlarının hizmet yapmaya yetmediğini kaydeden Kuşçu, "Devletten aldığımız para, ancak personelin giderlerini karşılıyor. Belediye başkanı hizmet etmek için seçilir, bu gelirimizle halkımıza hizmet etmemiz mümkün değil" dedi.

5216 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanunu’nun, Büyükşehir belediyelerine büyük imkanlar verdiğinin altını çizen Karaisalı Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kuşçu, "Mademki bizim imkanımız yok, madem ki imkanlar büyükşehir belediyelerine tanındı, o halde bizim de Büyükşehir Belediyesi’ne katılmaktan başka şansımız kalmadı. 9 meclis üyem ve ben, dün olağanüstü toplantı yaparak Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanma kararı aldık" diye konuştu.

Yeni kanunun getirdiği avantajlardan yararlanmanın yanı sıra Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu da yaşadıklarını dile getiren Kuşçu, şunları söyledi:
"Karaisalı, Adana’ya en yakın ilçedir. Yeni kanunla aramızda sadece bir köy kaldı. İlçemizin Salbaş ve Çatalan beldeleri ile 26 köyü Büyükşehir’e bağlandı. İlçemiz ise, dağ köyleri ile başbaşa kaldı. Adana-Salbaş Beldesi arasındaki yol tamamlandı. Salbaş-Karaisalı arasındaki yol ihale edildi, yakında yapımına başlanacak. Yani zaten fiziken Adana ile bütünleşmişiz, bize de Büyükşehir’e bağlanmaktan başka çare kalmıyor. Büyükşehir Belediyeleri Kanunu’nun 6. maddesinin 1. fıkrası, belediyemizin, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmasına imkan veriyor. Karaisalı Belediyesi olarak Adana’nın üçüncü merkez ilçesi olabilmek için karar aldık. Türkiye’de ilk kez bir ilçe belediyesi, kendi isteğiyle Büyükşehir’e bağlanma kararı alıyor. Bundan sonrası Büyükşehir Belediye Meclisi’ne kalıyor. Büyükşehir Belediye Meclisi onayladığı takdirde Adana’nın üçüncü merkez ilçesi olacağız. Büyükşehir’e bağlanarak bazı masraflardan kurtulacağız. Büyükşehir’in imkanlarından yararlanacağız. Karaisalı halkına hizmetleri daha çabuk götüreceğiz. Bizim gibi kısıtlı geliri olan, personel maaşlarını bile karşılayamayan belediyelere öneride bulunuyorum. Büyükşehir belediyelerine bağlanın, sıkıntıdan kurtulun, hizmete doyun."

adana
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 13:27:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?