23
Mayıs
2024
Perşembe
KARAİSALI - ADANA

Kaymakam'dan 'okul' müjdesi

Karaisalı Kaymakamı Alpaslan Yılmaz, Karaisalı ilçe merkezinde yapımı devam eden 28 derslikli Atatürk İlköğretim Okulu’nun 2005 yılı içerisinde hizmete gireceğini belirterek, “Karaisalı merkezinin uzun yıllar ilköğretimde derslik sorunu olmayacaktır” dedi.

2004 yılı taslak programında yer olmamasına rağmen Karaisalı Kaymakamı Alpaslan Yılmaz’ın girişimi üzerine dönemin Adana Valisi Kemal Önal’ın emirleri doğrultusunda Milli Eğitim İl Müdürlüğü, son yıllarda hiç bir ilçeye nasip olmayan 28 derslikli ilköğretim okulunun yapımına başladı.

Karaisalı Kaymakam Alpaslan Yılmaz, eski okulun güçlendirilmesi önerisine sıcak bakmayarak, “Eskiyi yapmaktansa yeni okulu yapmak daha ekonomik olur düşüncesiyle yeni bir okulun yapılmasını zamanın Valisi Sayın Kemal Önal’dan istemiştim. Benim bu görüşümü destekleyen Sayın Valimiz yeni okulun yapılması talimatını verdi.Biri zemin olmak üzere 5 katlı okulun 2005 yılı içerisinde bitirilmesi hedeflemiş bulunuyoruz. Atatürk İlköğretim Okulu’nun bitirilmesinden sonra ilçe merkezindeki Şehit Mehmet Çalışkan İlköğretim Okulu ile Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndaki fazla öğrencileri de yeni okula alacağız. Böylece Karaisalı uzun yıllar ilköğretimde derslik sorunu yaşamayacaktır” dedi.

ÇAĞDAŞ İLK ÖĞRETİM OKULU OLACAK

Kaba inşaatı biten okulda elektrik ve su tesisatları döşendi. İç sıvaların devam ettiği okulda asansör ve özürlü merdivenleri, fen, müzik, bilgisayar laboratuarları ve çok amaçlı toplantı salonu da bulunuyor.

DÖŞLÜ;”KAYMAKAMIMIZIN ESERİ”

Karaisalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cumali Döşlü, Karaisalı merkezinin uzun yıllar ilköğretimdeki derslik sorununu çözecek olan Atatürk İlköğretim Okulu’nun Kaymakam Alpaslan Yılmaz eseri olduğunu söyleyerek, eğitim camiası adına Kaymakam Yılmaz’a teşekkürlerini bildirdi.

Vahit Şahin - Kenthaber / Karaisalı
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2005 Cuma 18:23:43
Güncelleme :16 Temmuz 2005 Cumartesi 11:44:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?