23
Mayıs
2024
Perşembe
KARAİSALI - ADANA

Kuvayi Milliye coşkusu

Çukurova’da ilk Kuvayi Milliye Teşkilatı’nın kurulduğu Karaisalı’da, geleneksel hale getirilen Kuvayi Milliye kutlamaları büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Karaisalı Stadı’ndaki törene Adana Vali Yardımcısı Mehmet Demir, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Karaisalı Kaymakamı Alpaslan Yılmaz, AK Parti Adana İl Başkanı Abdullah Doğru ile çok sayıda izleyicinin katıldığı şenliklerde konuklara kurulan Yörük çadırlarında sıkma, ayran ve sac kavurma ikram edildi.

Adana Vali Yardımcısı Mehmet Demir, kendisinin de dedesinin ilk Kuvayi Milliye Teşkilatını kuran Sinan Tekelioğlu’nun yanında Karaisalı’da görev yaptığını belirterek, "Yurdun düşman işgalinden kurtulmasında milli kuvvetlere çok büyük görev düşmüştür. Karaisalı’da kurulan Kuvayi Milliye Teşkilatı ile Adana ve ahalisi düşmandan kurtarılmıştır" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise Adana’da ve diğer ilçelerde kurtuluş günleri olurken, düşmanın Karaisalı’ya girememesi sonucu kurtuluş bayramlarının yapılamadığına dikkat çekti. Durak, Karaisalı Belediyesi’nin Kuvayi Milliye Anma Günü düzenleme teklifine destek verdiğini belirtti. Karaisalı Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kuşçu da, Adana’daki milli mücadelesinin, yöre halkının işgal acılarına çektiği zulüm ve işkencelere son veren zorlu ve büyük bir mücadele olduğunu kaydetti. Kuşçu, "Bu zorlu mücadelenin temelinde en büyük rol Mustafa Kemal’indir" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Karaisalı Sağlık Meslek Lisesi Mehteran Bölüğü geçidinin ardından Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu konseriyle devam eden şenlikte Adana Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekipleri folklor gösteri yaptı.

Çakallı Köylülerinin "Deve Oyunu" büyük ilgi görürken, yerel sanatçıların yanı sıra TRT Sanatçısı Latife Erarslan ve Kahtalı Mıçı verdiği konserlerle halkı coşturdu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2005 Pazar 16:25:50
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 10:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?