18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kıraç, içme suyu sorununa el attı

Adana Valisi M.Cahit Kıraç, Karaisalı’yı ziyaret ederek, ilçe hakkında yetkililerden çeşitli bilgiler aldı. Kıraç, Karaisalı’ya ait bazı köylerin Adana Büyükşehir Belediyesi kapsamına alınmasından dolayı yol ve içme suyu konusunda Köy Hizmetleri ile Adana Büyükşehir Belediyesi arasındaki yetki karmaşası yaşandığını belirterek, “Bu sorunu çözeceğiz” dedi.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait bir helikopterle Aladağ ilçesinden Karaisalı’ya gelen Adana Valisi M. Cahit Kıraç’a, Karaisalı Kaymakamı Alpaslan Yılmaz, ilçe hakkında slayt eşliğinde bir brifing verdi.Kaymakam Yılmaz, Karaisalı’nın tarihi, coğrafik yapısı, ekonomik durumu,ormancılık, eğitim, sağlık,idari yapı ve mahalli idareler konusunda bilgi vererek, Salbaş Beldesine bir adet en az 12 derslikli bir lisenin yapılması gerektiğini, ayrıca ilçenin en önemli sorunları arasında bulunan yurt sorunun giderilmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra köy muhtarlarını dinleyen Adana Valisi M. Cahit Kıraç, köylülerin yol,su konusundaki şikayetlerini incelettireceğini söyledi. Kıraç, özellikle içme suyuna çok önem verdiğini belirterek, bu konuda Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne talimat verdi. Bazı muhtarların köy yollarının yapılmadığını, iki üç kilometre eksiklikleri bulunduğu yönündeki şikayetleri üzerine “Bundan sonra gurup yolları ya tam yapılsın, ya da hiç başlanmasın” dedi.

İçme suları konusunda ise Karaisalı’ya ait bazı köylerin Adana Büyükşehir Belediyesi kapsamına alınmasından dolayı, Köy Hizmetleri, ASKİ ve Adana Büyükşehir Belediyesi arasında yetki karmaşası yaşandığına dikkat çeken Vali Kıraç, bu konunun çözümü için Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile bir araya geleceklerini söyledi.

Karaisalı Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kuşçu’nun Karaisalı İlçe Özel İdare Müdürlüğü’ne ait binanın öğrenci yurdu haline getirilmesi önerisini olumlu bulan Adana Valisi M.Cahit Kıraç, Özel İdare Binasının taksitle Karaisalı Belediyesi’ne satılmasını, Belediyenin de binayı Kredi Yurtlar Kurumu’na kiraya vermesini istedi. Karaisalı Belediye Başkanı Kuşçu, bu konuda üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.Kuşçu, Vali M.Cahit Kıraç’a Kapıkaya Kanyonu’nun bir fotoğrafını hediye etti.

Vali kıraç’ın ziyaretine İl Jandarma Komutanı Kd.Albay Mahir Konak,İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz ve diğer yetkililer katıldı.

Vahit Şahin - Kenthaber / Karaisalı
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 17:09:47
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 16:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?