16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Muhtarlar sosyalleşiyor

Adana Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Özünal, AB'ye uyum yasalarına uygun bir şekilde oluşturdukları dernek tüzüğüyle, artık muhtarların da sosyal ve kültürel faaliyetlere gireceğini söyledi.

Adanalı muhtarlar, sorunlarını tartışmak üzere Karaisalı İlçesi'nde toplandı. Adana Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Özünal'ın düzenlediği toplantıya, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Ekinci, Mehmet Çakıt ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclisi Üyesi Nevzat Özgün ile AK Parti İlçe Yöneticileri, İlçe Ziraat Odası Başkanı Mahmut Metin ve çok sayıda muhtar katıldı.

Başkan Özünal toplantıda, Adana Muhtarlar Derneği'nin tüzük tadilatı yaparak genel merkez haline geldiğini belirterek, "Artık kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. 2006 yılı muhtarlar açısından hareketli geçecek. Çünkü, Adana Muhtarlar Derneği artık ülke içinde ve ülke dışında bulunan sivil toplum örgütleriyle sosyal kültürel faaliyetlere girecektir. AB'yi uyum yasalarına uygun bir şekilde oluşturduğumuz dernek tüzüğü ülkemiz genelinde il, ilçe bazında, şubeler açmaya, beldelere temsilcilik vermeye haiz bir konumdadır" dedi.

Yeni değişen Dernekler Kanunu'nun çok yönlü olmasının kamusal, toplumsal, sosyal, kültürel yönde sivil toplum örgütleriyle dayanışmayı ön planda tuttuğuna da işaret eden Özünal, "Bundan sonra derneğimiz yasaların el verdiği ölçüde muhtarlarımızla çeşitli dayanışmalara girecektir. Karaisalı'da yapılan bu dayanışma ve sorunlar toplantısı gelecekteki çalışmalarımızın küçük bir örneği olacaktır. Muhtarlara dayanışmanın vermiş olduğu hizmette çözümün yerinden yönetim tarafından daha iyi olacağını hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 11:23:27
Güncelleme :5 Haziran 2006 Pazartesi 16:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zekı turak IP: 78.178.152.xxx Tarih : 3.07.2008 23:32:36

muhtarlar nasıl sosyalleşiyor bu maaşla sosyalleşmek değil tuvalete bile zor gideriz sitemizdeki yazıların bile tarihi orta çağdan kalma sayın genel başkan cep telefonlarımıza bile yeni mesaj attı o gelen tlf nosunu arıyoruz çalıyo cevap veren yok mail adresi veriliyor adrese ulaşılamıyor bizi kim dinleyecek sorunlarımızı kim paylaşıp yukarıdakilere aktaracak her türlü alt yapımızı belediyeler oluşturacak denildi kimse bişey yapmıyo inşaallah bizlerede arka çıkan devamlı medyayla konularımızı gündeme getiren bir başkanımız olurda sorunlarımızı gideririz saygılar..!!!