18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Çalışan çocuklar okula gidecek

Adana İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, 2005 Ocak ayında Karataş İlçesi'nde başlatılan ve Uluslararası Çalışma Örgütü işbirliğinde yürütülen "Mevsimlik Gezici ve Geçici Tarım İşçiliğindeki En Kötü Biçimdeki Çocuk İşçiliğin Eğitim Yoluyla Sona Erdirilmesi Projesi" kapsamında, 2 bin 750 çocuğun hedeflendiğini söyledi.

Proje hakkında bilgi veren Gülsar, projenin temel amacının Karataş İlçesi'ne aileleriyle birlikte gelen çocukların, pamuk tarlalarında çalışmalarını önleyerek ara verdikleri eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmelerini sağlamak olduğunun altını çizerek, "Proje kapsamında pamuk toplama işinde çalışan 2 bin 750 çocuk hedeflenmiştir. Bu çocuklardan bin çocuk işçiliğinin en kötü biçimlerinden çekilecek, 1 bin 750'sinin çalışma yaşamına atılmaları önlenecektir. 750 çocuğu da eğitim hizmetinin yanı sıra sağlık, hukuk, psiko-sosyal bakım, dinlenme, eğlence gibi hizmetler verilecektir. Bu çocukların yanı sıra 600 aile proje çerçevesinde sunulacak çeşitli hizmetlerden faydalanacaktır" diye konuştu.

Gülsar, eylem komitesinin amacının, Karataş bölgesinde çocuk işçiliğinin engellenmesi konusunda bütünsel bir yaklaşım geliştirmek ve mücadeleye sistematik, programlı ve kapsamlı bir şekilde yaklaşmak olduğunu da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 16:13:49
Güncelleme :5 Haziran 2006 Pazartesi 17:39:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?