29
Mayıs
2024
Çarşamba
KOZAN - ADANA

46 yıl sonra buluştular

46 YIL SONRA ÖZLEM GİDERDİLER

Adana'nın Kozan ilçesinde Kozan Lisesi 1965 yılı 6 fen Sınıfı öğrencileri 46 yıl sonra aynı sınıfta bir araya geldiler.

Kozan Lisesi 1965 yılı 6 fen Sınıfı 63 öğrencisi 46 yıl sonra aynı sıralarında oturarak hasret giderdiler. Emekli Öğretmen Hasan Güldür tarafından organize edilen toplantıda bir konuşma yapan Güldür, "Burada bir arada olmaktan gurur duyuyoruz. Bizler Hababam sınıfı gibiydik. Fakat haylaz değil aksine çok çalışkan öğrencilerdik" dedi. Yıllar sonra öğrencilerini bir arada görmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Kimya Öğretmenleri Leman Öztürk, "Türkiye'nin birçok yerinden Kozan Lisesi 1965 6 Fen Sınıfı öğrencileri bugün burada bir arada. Gelemeyen, rahatsız olan arkadaşlarımız var. Onlarında selamları var" diye konuştu.

Aynı sınıf öğrencisi olan Ak parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın Yaptığı açıklamada “Duygulanmamak elde değil yıllar önce ayrıldığımız birçok arkadaşımız ile burada bir arada olmak beni fazlasıyla duygulandırdı. Sınıfımızda çok çalışkan öğrenci vardı. Biz orta derecede olanlardanız fakat birçok arkadaşımız bir yerlerde ya memur ya subay ya da bürokrat" şeklinde konuştu.

Mezunların Milletvekili, Doktor, Mühendis, Asker olarak görev yapan 63 öğrencinin 12'sinin hayatını kaybettiği ve 51'ninde hayatta olduğu öğrenildi.

Öğrenciler öğretmenlerinin ellerini öperek çiçek takdim ettikleri program sonunda toplu hatıra fotoğrafı çektirerek, Dağılcak mesire alanına gezi düzenlediler.

46 YIL SONRA ÖZLEM GİDERDİLER
46 YIL SONRA ÖZLEM GİDERDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2011 Cumartesi 09:46:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?