18
Mayıs
2024
Cumartesi
KOZAN - ADANA

ALA KAPISI'NA SPONSOR ARANIYOR

Kozan Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (KOZVAK) Başkanı Duru Çiftçi, yaptığı açıklamada, Anavarza Antik Kenti'ndeki kapının restorasyonu için kaymakamlık, belediye ve İstanbul Üniversitesi'nin işbirliğiyle proje hazırladıklarını ve geçen yıl çalışmalara başladıklarını hatırlattı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca gönderilen 25 YTL tutarındaki ödeneğin yetersiz olduğunu ifade eden Çiftçi, ''Vakıf olarak Efes'ten büyük yerleşim alanı bulunan Anavarza'yı ayakta tutacağız'' dedi.
Restorasyonun tamamlanması için 150-200 bin dolar verecek sponsor aradıklarını belirten Çiftçi, şöyle konuştu:
''Kapadokya'yı Kozan üzerinden Akdeniz'e bağlayacak antik yolun yeniden canlandırılması için Anavarza'yı elbirliği ile kurtarmalıyız. Geçen yıl projenin başlatılmasını sağlamıştık, bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sağlanacak ödenek ve bulacağımız sponsor firmaların desteğiyle projenin tamamlanmasını planlıyorduk. Gönderilen 25 bin YTL, Eylül ayında restorasyon çalışmalarına başlayacak 20 kişilik uzman ekibin giderlerini bile karşılamaz.''
Bakanlıktan ek ödenek çıkarmasını beklediklerini belirten Çiftçi, sponsor kuruluşlardan da konuya duyarlı olmalarını istedi.
Mehmet Büyükarı - Kenthaber / Adana
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2005 Pazartesi 22:35:38
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 13:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?