18
Mayıs
2024
Cumartesi
KOZAN - ADANA

Başkan Özgan, türbeye sahip çıktı

Adana’nın Kozan İlçesi’nde bulunan kapısı kurşunlanmış, duvarlarına uygunsuz yazılar yazılmış durumdaki Hasan Esad Bağdadi isimli din büyüğüne ait türbeye Belediye Başkanı Kazım Özgan sahip çıktı. Özgan, türbeyi 15 gün içinde yenileyeceklerini söyledi.

Gazetelerde çıkan konuyla ilgili haber üzerine harekete geçen Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Çukobirlik mevkiinde bulunan türbede incelemelerde bulundu. Mevlana Halid-i Bağdadi Hazretleri’nin oğlu olan ve bölgede yapılan bir savaşta şehit olduğu rivayet edilen Hasan Esad Bağdadi’nin türbesinin haline son derece üzülen Başkan Özgan, 15 gün içinde türbenin çevre düzenlemesi dahil, tamirat, tadilat, sıva, boya, tretuvar taşları ve ağaçlandırma işlerinin tamamlanacağı sözünü verdi.

Türbelerin bakım onarım işlerinin normalde Kültür ve Turizm Müdürlüklerinin sorumluluk alanına girdiğini hatırlatan Başkan Özgan, manevi şahsiyetler ve onların mekanlarına saygısızlığa göz yummayacaklarını kaydetti. Özgan, Kozan çevresindeki diğer türbelere de sahip çıkarak gerekli düzenlemeleri yapacaklarını ifade etti.

ADANA (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 14:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?