18
Mayıs
2024
Cumartesi
KOZAN - ADANA

ÇEKSAY'dan Çandık'a okul

ÇEKSAY, ÇANDIK KÖYÜ'NE OKUL YAPTIRIYOR

Çevre, Eğitim, Kültür, Sağlık ve Yardımlaşma Derneği (ÇEKSAY) Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Çandık Köyü'ne okul yaptırıyor.

Okulun olmadığı köye 450 metrekare kapalı alanda kütüphane, anasınıfı ve laboratuarı olan 5 derslikli okul yaptıracak olan ÇEKSAY Dernek üyeleri, Eylül 2011'de tamamlanacak okul için vatandaşlardan destek istedi. "Bir tuğlada sen koy" parolasıyla yola çıktıklarını belirten ÇEKSAY Başkanı Dr. Emin Zümrütdal ile Dernek üyeleri Dr. Sibel Tetiker, Dr. Akın Yağmurcan ve Ali Yülek gönüllülerle birlikte yaklaşık 400 kişinin desteğiyle Çandık Köyüne ilköğretim okulu kazandıracaklarını belirttiler.

Bugüne kadar Sarıçam'a bağlı Yeniyayla Köyüne bir kütüphane kazandırdıklarını, 8 bin 300 çocuğa Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile çevre bilincini geliştirme amaçlı çalışma yaptıklarını anlatan Dernek Başkanı Emin Zümrütdal, "Özellikle çocuklara yönelik bilinçlendirme çalışmalarımızın ardından okulu olmayan Kozan'ın Çandık köyüne okul yapmak için çalışmalara başladık" dedi.

Amaçlarının geleceği sağlıklı şekilde oluşturmak olduğunu ifade eden Zümrütdal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Okulu olmayan Çandık köyüne okul yaptırarak üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız. Bu çerçevede Valilik ve Milli Eğitim ile protokolümüzü imzaladık. 10-15 güne kadar okulun temelini atacağız. Gönüllülerimiz ve Dernek üyelerinin katkısıyla bu okulun inşaatını Eylül 2011'de bitirmeyi amaçlıyoruz. Arzu eden vatandaşlarımızda okulumuzun yapımına 1 tuğla koyarak destek olabilirler. Okulu olmayan köye çocukların eğitim göreceği okul yapımına katkı verebilirler. Böylece geleceğin sağlıklı şekilde oluşumuna katkı vermiş olurlar. İnanıyoruz ki Çandık köyü ilköğretim okulunu vatandaşlarımızın da katkısıyla Eylül 2011'den önce şubat ayında tamamlayacağız."

Zümrütdal, Çandık Köyü ilköğretim okuluna katkı vermek isteyenlerin, Akbank Yüzevler Şubesi, Şube kodu 0249 hesap no: 0168816 nolu hesaba (Kozan Çandık ÇEKSAY İlköğretim okulu yapım kampanyası) bağışlarını yatırabileceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 11:54:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?