18
Mayıs
2024
Cumartesi
KOZAN - ADANA

Dağ köyünde Vali heyecanı

DAĞ KÖYÜ VALİ GÖRDÜ

Adana Valisi İlhan Atış, Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Kalkamuç köyünde 30 öğrenciye çeyrek altın hediye etti.

Vali Atış, şimdiye kadar hiçbir valinin gitmediği Kozan'ın dağ köyü olan Kalkumaç köyünü ziyaret etti. Kalabalık bir bürokrat ve dernek üyeleri ile köyü ziyaret eden Atış'ın ilk durak yeri Kalkumaç İlköğretim Okulu oldu. Öğrenciler okulda birleştirilmiş eğitim görürken, karşılarında valiyi görünce büyük heyecan yaşadı. Güç şartlar okumaya çalışan çocukları unutmayan Adana Valisi Atış, öğrencilere çeyrek altın hediye etti. Vali Atış'ı gören öğrenciler büyük heyecan yaşarken, Vali Atış ile birlikte köye

gelen Türkmen Birliği Derneği üyeleri ise öğrencilere mont ve çanta hediye etti. Bazı öğrenciler ilk kez altın hediye aldıklarını belirterek, "Çok mutlu olduk. Vali amcaya teşekkür ediyoruz" dedi. Bazı öğrenciler ise okuyup doktor ve hemşire olmak istediklerini belirtti.

Vali Atış ise öğrencilere özellikle kız öğrenciler mutlaka okuma tavsiyesinde bulunarak, "Okursanız, buradaki amcalarınız gibi memur olursunuz. Okumasanız ekmeğinizi kazanamazsınız. Bunun için mutlaka okumalısınız. Bunun için bana söz veriyor musunuz?" diye sordu. Öğrenciler ise hep bir ağızdan "evet" diyerek Vali Atış'a söz verdi.

Vali Atış'a gezi sırasında köylüler kilim hediye etti. Ayrıca köylü kadınlar kilim kursu ve atölyesi açılması talebinde bulundu.

DAĞ KÖYÜ VALİ GÖRDÜ
DAĞ KÖYÜ VALİ GÖRDÜ
DAĞ KÖYÜ VALİ GÖRDÜ
DAĞ KÖYÜ VALİ GÖRDÜ
DAĞ KÖYÜ VALİ GÖRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 14:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?