18
Mayıs
2024
Cumartesi
KOZAN - ADANA

Eğitime büyük destek

ENERJİSA'DAN EĞİTİME DESTEK

Adana'nın Kozan ilçesinde Enerjisa tarafından bazı köy okullarındaki tadilat ve iyileştirme çalışmaları tamamlandı.

Kozan’da Sabancı Holding ve yabancı bir firma tarafından ortaklaşa yapılan elektrik üretim tesisleri esnasında yapılan protokol gereği köylerdeki okul tadilatların yapma sözü veren firma yetkilileri Kozan'a bağlı 6 köy okulunda çalışma yaparak tamamladıklarını söylediler.

Velicanlı Köyü'nde ilköğretim okulunun açılışında konuşan Köy Muhtarı Ali Özcan, 1976 yılında yapılan köy okullarının atıl vaziyette olduğunu belirterek, Sabancı Grubuna ve Enerjisa yetkililerine teşekkür etti.

Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili de yaptığı konuşmada, okulların tadilatı, öğretmenlerin kalacağı lojmanları yaptığı için Enerjisa yetkiliklilerine teşekkür ederek, "Bölgemizde 3 baraj inşaatı var. Yaz aylarında Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kozan'a geldiğinde bin kişilik yurt sözü almıştık, Yurt problemimiz çözülürse Kozan'a fakülteyi de hemen açabileceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Sevgili ve protokol, öğrencilerle birlikte okulun açılış kurdelesini kestiler.

Okulda, 1 sınıf ve bir idare odası bulunurken 1, 2, 3, 4.sınıf öğrencisi 11'i kız 7'si erkek toplam 18 öğrencinin eğitim gördüğü öğrenildi.

Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Kasım Taşkın, Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu İlçe Tarım Müdürü Necati Doğanay, okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

ENERJİSA'DAN EĞİTİME DESTEK
ENERJİSA'DAN EĞİTİME DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2010 Cuma 15:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?