31
Mayıs
2024
Cuma
KOZAN - ADANA

Esnafın gergin kongresi

ESNAFIN GERGİN KONGRESİ

Kozan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, olağan mali genel kurul toplantısında yapılan seçimde Başkanlığa Üzeyir Öztürk seçildi.

Karacaoğlan Kütüphanesi Düğün Salonundaki olağan mali genel kurul toplantısına kayıtlı bin 237 üyeden 987'si katıldı. Çok sayıda üyenin vekaletle temsil edildiği genel kurulda zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Tartışmalar ve itirazlar sebebiyle, yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen seçimde divan başkanlığına Muhammet Yalçın, katip üyeliklere Hüseyin Şahin ve Hüseyin Karabulut seçildi. Bir gurup üye gündem maddesinde yer almadığı halde, yönetim kurulu seçimlerinin yenilenmesi için divana önerge verdi. Yoğun tartışmalar ve genel kurulun ertelenmesi önerilerinin reddedilmesi sonrası önerge kabul edildi. Açık oylama ile seçimin yapılmasının mümkün olmadığına kanaat getirilince, sandık konularak seçim kapalı zarf usulü yapıldı.

Gece geç saatlerde tamamlanan seçim sonunda, 540 oy alan Üzeyir Öztürk yeni kooperatif başkanı seçildi. Mehmet Ulutürk ise 439 oy alabildi.

Yeni yönetim kuruluna, Üzeyir Öztürk, Hakan Akıcı, Sadık Keklik, Ercan Yavuz, Adem Turgut, Mustafa Atlı ve Fatih İnceler,Denetim Kurulu üyeliklerine ise Ramazan Yalım,Ahmet Tokuş, Yaşar İlgin seçildi.

Seçimi kaybeden Mehmet Ulutük olağan mali kongreye katıldığında 3 yıl daha görev süresi vardı. Baştan sona gergin geçen kongrede, üyelerin sürpriz önergesi ile görevine erken veda eden Ulutürk, yeni başkan Öztürk'e başarılar diledi.

ESNAFIN GERGİN KONGRESİ
ESNAFIN GERGİN KONGRESİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2011 Pazar 16:17:01
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 00:53:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?