19
Mayıs
2024
Pazar
KOZAN - ADANA

Gizli kalmış cennet Kozan

RESSAM İRFAN ERTEL:

Devlet Güzel Sanatlar Akademisi mezunu, müzik ve tiyatro dallarında da çalışmalar yapmış olan ressam İrfan Ertel, "Gizli kalmış cennet" olarak nitelendirdiği Adana'nın Kozan ilçesinin tarihi ve kültürel değerlerini gezip fotoğrafladı.

Çektiği fotoğrafları yağlı boya tablolarına yansıtarak hayatın içinde gözden kaçan ayrıntıları ve güzellikleri göstermeyi amaçlayan Ressam İrfan Ertel, Kozan’ın gizli kalmış cennet yerlerden biri olduğunu söyledi.

Anadolu üzerine birçok resim sergisi bulunan Ertel,"Kozan'ın; tarihin ve doğal güzelliğin bu denli iç içe olduğu bir yer olduğunu bilmiyordum. Geçmiş kuşaklardan aldığımız bu zenginliği gelecek kuşaklara aktarmak için ödünç aldığımız bu mekanlara iyi bakmalıyız. Kozan’ın tarihsel olanakları turizm gelirlerine dönüştürülebilir ve dönüştürülmelidir. Turizm gelirleri de tarihsel değerleri koruyan bir yer haline gelir ve bu gelirde tarihi mekanların daimi bakımına kaynak olacaktır" dedi.

Burada yaşayan halkın da tarihi dokuyu korumasının çok önemli olduğunu belirten Ertel, "Bu değerlerin önce vatandaşlar tarafından benimsenmesi gerekir. Tahrip edici değil koruyucu olmalılardır. Tabi ki tarihi değerler kadar da bu değerlere sahip çıkan kişi ve yerel yönetimlerde elbette çok önemlidir. Ben Kozan’da bunu gördüm. Bundan sonra gittiğim her yerde Kozan’a mutlaka gidin hayatınızda bu eksik kalmasın diyeceğim" şeklinde konuştu.

RESSAM İRFAN ERTEL:
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 14:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?