20
Mayıs
2024
Pazertesi
KOZAN - ADANA

İşkence iddiasıyla 3 astsubay yargı önünde

Adana'nın Kozan İlçesi'nde işkence yaparak ifade aldıkları iddia edilen 3 astsubay, Kozan Cumhuriyet Savcılığı'nca açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı.

Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nden bugün görülen duruşmada tutuksuz yargılanan sanık Astsubaylar Ayhan Karasakal, Sertan Erturan ve Ömer Sipahi hazır bulundu. Kozan'da 1,5 yıl önce öldürülen Mehmet Köse'nin cinayeti ile ilgili gözaltına aldıkları Mehmet Can ve Yusuf Özkur'dan işkence ile ifade aldıkları iddia edilen astsubaylar hakkında, 15 yıl hapis istemiyle açılan davada, müştekiler, yanlı karar verileceği gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulundu. Basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmeyen duruşma, ileri bir tarihe ertelenirken işkence gördüklerini beyan eden Özkur ve Can'ın yakınları Kozan Adliyesi'ne akın ettiler.

Sanık astsubayların, Mehmet Can ve Yusuf Özkur'dan işkence ile aldıkları iddia edilen ifadeler sonucu Levent Açıkgöz isimli şahıs müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak Can ve Özkur'un ifadeleri işkence ile verdiklerini beyan etmeleri üzerine 3 astsubay hakkında 15 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı

iha-adana
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2004 Perşembe 18:05:55
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 14:09:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?