25
Mayıs
2024
Cumartesi
KOZAN - ADANA

İsveç'ten kardeşlik ziyareti

İSVEÇTEN KOZAN'A KARDEŞLİK ZİYARETİ

İsveç'in Ovanaker Belediyesi ile Kozan Belediyesi kardeş belediye olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde İsveç’in Ovanaker Belediye Başkanı Hans Jonsson, proje çalışması için orada bulunan Bilim ve Sanat Gönüllüleri Derneği (BİSADER) aracılığı ile kardeşlik köprülerini atmak üzere Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'a bir flama göndermişti. Atılan bu ilk adımın ardından Ovanaker Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Cristina Larson, Kozan’a gelerek belediye Başkanı Kazım Özgan’ı makamında ziyaret etti. AB projeleri sorumlusu Yıldırım Kavuklu tercümanlığında Kozan hakkında bilgi alan Larson, Başkan Özgan ile bir süre sohbet etti.

Başkan Özgan, Larson’a üzerinde Kozan Kalesi'nin resmi bulunan bir tabak hediye etti. Ziyaretin ardından Kozan Kalesi, Dağılcak ve şehir merkezini gezen Larson, Kozan’ı çok beğendiğini ve bir an önce kardeş olmak istediklerini ifade etti.

Belediye meclisinin tatilde olması nedeniyle herhangi bir resmi işlemin yapılmadığı ziyarette, Eylül ayında her iki meclisinde kardeşlik için karar çıkaracağı bildirildi.

Ziyarette, BİSADER Başkanı Hanifi Atlı, Yönetim Kurulu üyesi Ömer Faruk Kaymaz ve AB projeleri sorumlusu Yıldırım Kavuklu’da hazır bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2010 Cuma 12:51:03
Güncelleme :9 Temmuz 2010 Cuma 15:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?