20
Mayıs
2024
Pazertesi
KOZAN - ADANA

Kozan orman yangınında sabotaj ihtimali çok yüksek

Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, bugün düzenlediği basın toplantısında, yangının çıktığı gün poyrazın aşırı olması, iki ayrı yerden çıkması ve çıktığı ormandaki ağaçların yanmaya elverişli kızılçam ağaçlarından oluşması nedeniyle sabotaj olabileceğini belirterek, bu noktada da araştırmalarının sürdüğünü söyledi.

Söz konusu yangında 1.2 trilyon lira maddi hasar geldiğini söyleyen Yılmaz, yeniden ağaçlandırma çalışmalarının ise 1.5 trilyon liraya malolalabileceğini belirterek, toplam maddi hasarın 3 trilyon lira civarında olduğunu kaydetti.

Yangında 300 hektar alanın yok olduğunu belirten Yılmaz, "Erken yapılan müdahale, yangının daha fazla büyümeden kontrol altına alınmasını sağladı. Maddi zarardan çok, yanan alanın geri gelmesi 25-30 yıl gibi bir zaman alacak. Çıkan yangına hepimiz çok üzüldük. Elimizden geleni yaptığımıza inanıyoruz. Yangında seferber olan bakanlığımıza ve diğer kuruluşlara ve yöre halkına teşekkür ediyoruz" dedi.


Yangına müdahale sırasında Kayseri ve Antalya’dan gelen 2 uçak, 5 helikopter, 10 dozer, 2 su tankı 50 aranzör, 10 adet motorlu testere kullanılırken, 600 personelin çalıştığı bildirildi.

kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 17:58:08
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 14:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?