17
Mayıs
2024
Cuma
KOZAN - ADANA

Mahkumlardan konser

Kozan İlçesi’ndeki M Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlüler, düzenlenen konserde, davetlilere Türk Halk Müziği ziyafeti sundu.

Kozan M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu ve hükümlülerin düzenlediği gecede konuşan Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bal, cezaevindeki sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında bayan tutuklu ve hükümlülerin tiyatro oyunu sahnelediğini, bu kez de erkeklerin Türk Halk Müziği konseri düzenlediğini söyledi. Bal, bu tür etkinliklerin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini kaydetti.

Cezaevi Müdürü İsmail Gül ise, Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle açılan saz kursunun ardından bir konser düzenlediklerini belirterek, "İnfaz gerçekleştirilirken cezaevinde bulunan arkadaşlarımızın meslek edinmelerine, eğitimlerine, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Ama bu çalışmaların hiçbir zaman yeterli olmadığını biliyoruz" diye konuştu.

Kozan Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi ve koro şefi Cemil Şençalar yönetimindeki koro ile solistlerin seslendirdiği türküler davetlilerin büyük beğenisini topladı.

Konseri, Kozan Kaymakamı Yıldırım Uçar, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Garnizon Komutanı Yarbay Hüseyin Pepekal, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bal, Ağır Ceza Reisi Bülent İlkılıç, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Güngör, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Haluk Özen de izledi.

Kozan-İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 12:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?