22
Mayıs
2024
Çarşamba
KOZAN - ADANA

Poligona dönen türbe restore edildi

Adana’nın Kozan İlçesi’nde bulunan ve avcıların atış poligonuna çevirdiği Hasan Esed Bağdadi Hazretleri’nin türbesi restore edildi. Başkan Özgan,  "Bu güzel eser başına bekçi koymakla değil, hemşehrilerimizin sahip çıkmasıyla korunmalıdır" dedi.

Kozan Belediye Başkan Kazım Özgan, restorasyon çalışmalarının 8 günde tamamlandığını belirterek, "Kozan’ın manevi değerlerinden aynı zamanda büyük İslam Alimi Mevla’na Halid-i Bağdadi Hazretleri’nin oğlu Hasan Esed Bağdadi Hazretleri’nin ilçemizde bulunan kabri şerifini 15 gün önce gördüğümde yüreğim sızladı. Maalesef bazı kendini bilmezler, burayı alkol alma yeri ve atış poligonu haline getirmişler. Bizim yerel yönetim olarak bunu kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Özgan, türbelerin bakım onarım ve tadilat işlerinin kendilerin görevi olmadığı da hatırlatarak, "Kültür ve Turizm Müdürlükleri’nin görevi olmasına rağmen hiç vakit kaybetmeden acilen tamirat ve tadilat işlerine başladık. 8 gün gibi kısa bir sürede türbenin tavanında sızdırmazlık, iç ve dış sıvaları yapıldı, kapı pencereleri yenilendi, etrafına beton döküldü, çevresine duvar örülüp ağaçlandırılması yapılarak bu güzel eser ortaya çıkarıldı. Allah-u Tealaya şükürler olsun ki böyle bir hizmeti bize nasip etti" diye kaydetti.

Başkan Özgan, türbenin korunmasına da değinerek, "Bu güzel eser başına bekçi koymakla değil, Kozanlı hemşehrilerimizin sahip çıkmasıyla korunmalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 14:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?