24
Mayıs
2024
Cuma
KOZAN - ADANA

Şehit cenazesinde gerginlik

ŞEHİT ANNESİNE EN ACI ANNELER GÜNÜ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Metin Can'ın cenazesi Adana'nın Kozan ilçesindeki baba ocağına getirildi. Şehidin annesi, "O Anneler Günü'nde çiçek getirdi o ölmedi, o yaşıyor" diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Uzman Çavuş Metin Can'ın cenazesi Adana Asker Hastanesi'ndeki morgdan alınarak yüzlerce araç konvoyuyla Kozan ilçesinde Türkeli Mahallesi, Özbekistan Sokak'taki baba ocağına götürüldü.

Şehidin annesi Seçil Can(46), evladının cenazesi gelmeden önce, "Oğlum beni her Anneler Günü'nde telefonla arardı. O benin her şeyim canım ciğerim. O Anneler Günü'nde çiçek getirdi, o ölmedi yaşıyor" diyerek gözyaşı döktü.

İlçede ev ve iş yerleri Türk bayraklarıyla süslenirken, şehidin cenazesi baba ocağında yüzlerce kişi tarafından karşılandı.

Cenazenin gelmesiyle birlikte baba Güngör Can(55) askeri üniforma giyen ilköğretim öğrencisi Mete Can(11) ile birlikte Kelime-i Şehadet getirdi. Şehit babası, küçük oğlu ile birlikte, cenaze aracındaki şehit evladının tabutuna baktı. Şehidin kız kardeşi İlkay Can(22) ise baygınlık geçirdi. Şehidin ablası İkbal(30) ise kardeşinin vesikalık fotoğrafına bakıp öperek gözyaşı döktü.

Şehidin cenazesi daha sonra Hoşkadem Camii'ne getirildi.

Burada İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Mehmet Özer Güneş, şehidin kardeşi Mete Can'a sarılarak öptü.

Bu arada, cenaze törenine katılan AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen'e, bir grup tarafından tepki gösterildi.

ŞEHİT ANNESİNE EN ACI ANNELER GÜNÜ
ŞEHİT ANNESİNE EN ACI ANNELER GÜNÜ
ŞEHİT ANNESİNE EN ACI ANNELER GÜNÜ
ŞEHİT ANNESİNE EN ACI ANNELER GÜNÜ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2010 Pazar 16:52:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?