25
Mayıs
2024
Cumartesi
KOZAN - ADANA

Tarihi değerler hediyelik oluyor

KOZAN'IN TARİHİ DEĞERLERİ HEDİYELİK EŞYA OLUYOR

Adana'nın Kozan ilçesinin bünyesinde barındırdığı birçok tarihi ve kültürel zenginliğini simgeleyen değerler, süs eşyası oluyor.

Çanaklı Mahallesi Muhtarı Mustafa Ateş ve kardeşinin birlikte yaptığı alçı süs eşyaları Kozan’a ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere satılacağı bildirildi.

Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan’ı makamında ziyaret eden Mustafa ve Aydın Ateş kardeşler, alçıdan yapılmış Kozan Kalesi, Kozan Portakalı, Anavarza Kalesi, Yaverin Konağı, Hoşkadem Camii ve Tarihi Roma Köprüsü’nü simgeleyen süs eşyalarını hediye ettiler.

El işi süs eşyalarının seri üretimini yaparak ilçenin çeşitli bölgelerinde satışa sunacaklarını ve bu vesile ile Kozan tanıtımına faydalı olmayı hedeflediklerini belirten Mustafa Ateş, "Kozan’ın tanıtımı noktasında başkan Özgan’ın yaptığı çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Özellikle tarihi ve kültürel noktada yaptığı çalışmalar bizimde ufkumuzu aydınlattı. Bu bağlamda bizde kendi el becerimiz olan ve ilçemizin değerlerini simgeleyen bu çalışmaları yapmaya başladık. Yaptığımız süs eşyalarını muhtelif bölgelerde satışa sunarak, Kozan’ı gezmeye gelenlerin giderken yanlarında götürebilecekleri bir Kozan hatırası olsun istedik” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Başkan Özgan, “Belediye olarak ilçemizi dünyaya duyurarak bir turizm kenti yapmaya çalıştığımız bu günlerde, bize kendi becerileri ile destek olan muhtarımız Mustafa Ateş ve kardeşi Aydın beyi tebrik ediyorum. Hemşerilerimizden buna benzer el işi ve süs eşyası yapabilen vatandaşlarımızı biz sürekli teşvik ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2010 Cuma 13:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?