22
Mayıs
2024
Çarşamba
KOZAN - ADANA

Teröre lanet yağdı

Adana'nın Kozan ilçesinde, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği tarafından terörü protesto yürüyüşü düzenlendi.

İsmet Atlı Şehir Stadyumu önünde toplanan şehit aileleri ve gaziler ile yüzlerce Kozanlı, Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Şehit aileleri, kucaklarında şehitlerin fotoğraflarıyla ön sıralarda yer alırken, terör açılan pankartlar ve atılan sloganlarla lanetlendi.

Hastane Kavşağı'na gelen kalabalık, burada saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Burada şehit aileleri adına bir konuşma yapan Şehit Öğretmen Cengiz Eroğlu'nun kardeşi Zekeriya Eroğlu, "Yıllardır üzerimize çöreklenen terör örgütüne bu tutumlu tavrımız ile bir Osmanlı tokadı vuracağız. Terör örgütünü destekleyenler bu gücümüz karşısında hayretler içinde kalacak. Bizler aslanlar gibi kükremeliyiz, bizde cesaret, inanç, iman kuvveti var. Bizim çocuklarımız toprağı, onuru, ezanı ve namusu için şehit olmuştur" dedi.

1996 yılında terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Abdullah Kocaer'in kızı Merve Kocaer'in şehit babası için okuduğu şiir, dinleyenlere duygulu anlar yaşatırken, kimilerini ise ağlattı.

Şırnak'ta gazi olan Yasin Sakallı da, "Bugün, bu halimle bu vatan için yine gövdemi vermeye hazırım. Bizler burada var oldukça bu ezanlar susmayacak, bu bayraklar inmeyecek, bu vatan bölünmeyecektir" diye konuştu.

Aşık Özcan'ın "Kahpe Terör" adlı şiirini okumasıyla son bulan programa; Garnizon Komutanı Hüseyin Çopur, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kerem Beyatlı ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 17:44:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aytekin andırın IP: 193.255.247.xxx Tarih : 5.11.2007 21:46:33

KonyaSelçukÜniversitesinde öğrenciyim.Kozanlıolarakdeğerlihalkımızın göstermiş olduğu birlik ve beraberlik çağrısına destek veriyorum.Bizleri derinden üzen şehit cenazelerinin son bulması temennisindeyim.Bugünlerde ihtiyaç duyduğumuz bu gibi berberliklerin düşmana karşı verilecek en büyük cevaptır.Bu toprklar için nasıl gözünü kırpmadan ölen şehitlerimiz varsa bugün gözümüzü kırpmadan ölecek vatan sevdalıları vardır.Vatan bütündür parçalanamaz ve bunu parçalamaya kimsenin gücü yetmecektir.BU TOPRAKLAR TÜRKÜNDÜR TÜRK OLARAK KALACAK.KOZAN HALKINA SELAMLARIMI SUNARIM MİNNETTARIM.