24
Mayıs
2024
Cuma
KOZAN - ADANA

Yurtsever'den yeni iddia!

KOZAN’IN KURULUŞ TARİHİ TARTIŞMAYA AÇILIYOR

Araştırmacı Tarihçi Cezmi Yurtsever, Kozan’ın kuruluş tarihinin 1865 yılına dayandığını ve belediye logosunda bulunan Cumhuriyet Öncesi'nin (CÖ) değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Yurtsever, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ı makamında ziyaret ederek, Kozan’da açtığı sergiye verdiği destekten dolayı teşekkür ederek 'Kozan Tarihi' adlı kitabını hediye etti.

Cezmi Yurtsever, Başkan Özgan’dan Kozan Belediyesinin kurumsal logosunda yer alan ‘CÖ’ ibaresi yerine, Kozan Belediyesi’nin kuruluş tarihi olarak iddia ettiği 1865 yılının yazılması gerektiğini belirterek, "Geçmişten günümüze kadar gelen bu yanlışlık düzeltilmeli" dedi.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ise konuyla tarihçilerin bir araya gelip bir çalışma yaparak iddia edilen bu tarihte ittifak etmeleri gerektiğini, bunu da Kozan’ın kurtuluş tarihi olan 2 Haziran’da bir seminer ile yapılabileceğini belirtti. Yapılan çalışmalar sonucunda Kozan Belediyesi’nin kuruluş tarihi hakkında net belgelerin ortaya konulması halinde, belediye olarak kurumsal logo da değişikliğe gidebileceklerini ifade etti.

Yurtsever'in verdiği bilgiye göre, 1700 – 1865 tarihine kadar Kozanoğlu beyliği kontrolünde olan Kozan, 1865 yılında Fırka-i İslahiye tarafında Kozan’da ikamet eden göçebe Türkmenler iskan altına alındı ve 1865 tarihinde Kozan Sancağı kuruldu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 14:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?