5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Akçatekir Yayla Şenliklerine büyük ilgi

Adana'nın Pozantı İlçesi'ne bağlı Akçatekir Beldesi'nde düzenlenen 4. Akçatekir Yayla Şenlikleri büyük ilgi gördü.
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda düzenlenen şenlikte sahne alan ünlü halk ozanları Orhan Hakalmaz, Hilmi Şahballı ile Grup Laçin ve Atareks, konserleriyle yaylacılara mutlu bir gece yaşattı.

Yaylada kalan yaklaşık 20 bin kişinin izlediği şenliklere Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekilleri Abdullah Torun, Ziyaeddin Yağcı, Ali Küçükaydın, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Akçatekir Belediye Başkanı Derviş Oruç, Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, çeşitli belde belediye başkanları da katıldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, sponsorluğunu yaptıkları şölene katılan yaylacıların yoğun ilgisi üzerine diğer ilçelerde de şenlikler düzenleme isteğini kıramadıklarını belirtti. Durak, "Büyükşehir olarak Akçatekir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Haftası nedeniyle kutlamaları başlatıp, şenliğimizi yapıyoruz. Diğer beldelerde de bu tür şenlikleri yapmak için gerekli yardımları yapacağız" dedi.

Akçatekir'de sahne alan sanatçılarla birlikte 20 bin yaylacı, gecenin geç saatlerine kadar gönüllerince eğlenerek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'tan bu tür şenliklerin devamlı yapılmasını istediler.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2005 Pazartesi 19:00:33
Güncelleme :6 Haziran 2006 Salı 11:57:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim korkar IP: 81.215.222.xxx Tarih : 2.04.2007 17:22:58
çok güzel tebrik ederiz derviş oruç u ve ailesini çok seviyoruz tepriklerimizi sunuyoruz