5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

MHP'den tapu iptaline tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Pozantı İlçe Başkanı Mehmet Kılıçkaya, ilçeye bağlı Akçatekir Beldesi'nde 11 bin tapunun, Yargıtay 8. Hukuk Dairesi'nce iptal edilmesine tepki gösterdi. 

MHP Pozantı İlçe Başkanı Mehmet Kılıçkaya, MHP Akçatekir Belde Başkanı Mahir Altıparmak ve Pozantı Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Kişial, MHP Adana il binasında basın toplantısı düzenledi.

MHP Pozantı İlçe Başkanı Kılıçkaya, Hazine'nin, Akçatekir Beldesi'nde tapulu arazilerin Yaylak ve meraları işgal edildiği gerekçesiyle dava açtığını hatırlatarak, "Bu davalar hangi mantıkla açıldı, anlamak mümkün değildir. Hazine buraların yayla olduğunu iddia ediyor ve 'Bu tip yerlerde tapu olmaz' diyor. Ama fırsatını bulunca Akçatekir'den arazi satıyor. Eğer burası yayla ise neden vatandaşın elindeki araziyi satıyorlar" dedi.

Hükümetin, vatandaşın tapuya, dolayısıyla da devlete olan güvenini yok ettiğini savunan Kılıçkaya, "Akçatekir'de açılan davalarda akıl ve mantık aranmasın. Birçok vatandaşımız ister istemez Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaktır. Ulu Önder Atatürk'ün büyük mücadelelerle kurduğu devletimizi yabancı mahkemelerde davalı haline getireceklerdir. Ülkesini, devletini seven kişilerin buna son vermesi gerekir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 14:42:05
Güncelleme :6 Haziran 2006 Salı 10:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?