18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

AKP ve CHP savaşı tırmanıyor

Adana'da merkez Seyhan İlçe Belediyesi ile Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Meclis Üyeleri arasında başlayan gerginlik tırmanmaya başladı.

AK Partili Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk'ün, 3 Ekim Pazartesi günkü meclis oturumunun 4. maddesindeki ihtisas komisyonu üye seçimleri yapılırken "hukuki gerekçe" ileri sürerek salonu terk etmesi üzerine başlayan gerginlik, dün yapılan oturumda da Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) ve CHP'li meclis üyeleri aynı tavrı sergilemesi üzerine tırmanışa geçmişti.

CHP Adana İl Başkanı Serdar Seyhan ile Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, CHP Meclis Grup Sözcüsü Av. Adil Paşa, meclis üyeleri ve partililerle birlikte bugün parti il binasından üzerinde ,"Seyhan Susurluk Olmayacak" yazılı siyah çelenkle Seyhan Belediyesi'ne yürüdü. Yürüyüş sırasında alkış tutarak Başkan Öztürk'ü protesto eden CHP'liler, Belediye Başkanlık girişinde basın açıklaması yaparak, kapıya da siyah çelenk bıraktı.

Burada yapılan açıklamada, CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, 3 Ekim Pazartesi günü başlayan ve devam eden Belediye Başkanı Öztürk'ün yol açtığı "rezalet ve skandal" gelişmelerle ilgili tepkilerini dile getirmek amacıyla bu eylemi yaptıklarını belirtirken, "Bir süre önce Meclis Üyesi Prof. Dr. Ali Gören'in dövülmesine sessiz kalkan Azim Öztürk, dün meclis salonu ve koridorlarını işgal edenlere oturmaları için sandalye taşıtarak kime gözdağı vermek istedi. Ülkemizin kamplaşmalar ve kutuplaşmalardan çok büyük acılar çektiği henüz hafızalardayken Belediye Başkanı hangi akla hizmetle kim oldukları bizler ve tüm Adana kamuoyuyla emniyet teşkilatınca da bilinen bu şahısları meclis üyelerine gözdağı amacıyla meclise yığıyor" dedi.

CHP İl Başkanı Serdar Seyhan da, Seyhan Belediye Meclisi'ne gelen şahısların "mafyavari görüntü" oluşturduğunu öne sürerek, "Meclis üyelerini tedirgin edecek, baskı uygulayabilecek bu ortamın bir daha yaşanmamasını istiyoruz. CHP olarak bu demokratik duyarlılığımızı ve tepkimizi ortaya koymak için buradayız. Umut ediyoruz ki, Belediye Başkanı bu tepki ve duyarlılıktan gereken dersi çıkarır" diye konuştu.

CHP Grup Sözcüsü Av. Adil Paşa da, oturumu terk eden Başkan Öztürk'ün anti-demokratik uygulamalar yaptığını ve makamına saygı duymaları için de önce kendisinin saygılı davranması gerektiğini söyledi.
CHP'li grup, eylemin ardından olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 15:29:07
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 01:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?