28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Soba faciası: 1 ölü

Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'nden, kışı geçirmek için Adana merkezdeki akrabalarının evine gelen yaşlı çift, sobadan çıkan gazdan zehirlendi. 75 yaşındaki kadın hayatını kaybederken, eşi ise hastanede yoğun bakıma alındı.

Edinilen bilgiye göre olay, Akıncılar Mahallesi 39 Sokak'ta meydana geldi. Adana'nın Tufanbeyli İlçesi Taşpınar Köyü'nde yaşayan Mehmet (80) ve Fatma Çelebi (75) çifti, kışı geçirmek için Adana merkezdeki eniştelerinin evine geldi.

3 aydır kömür sobası bulunan evde kalan yaşlı çift, bugün öğle saatlerinde sobaya kömür atarak uykuya daldı. Havanın rüzgarlı olması nedeniyle sobadan sızan zehirli gaz, Mehmet ve Fatma Çelebi çiftini zehirledi. Yakınları tarafından bulunan karı-kocaya ilk müdahale, komşuları tarafından yapıldı. Fatma Çelebi'nin hayatını kaybettiği anlaşılırken, Mehmet Çelebi ise Yüreğir Başkent Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı.

Çelebi çiftinin komşuları ve yakınları ise haber vermelerine rağmen, acil servis ambulansının gelmediğini iddia ederek, isyan etti. Çelebi çiftinin komşusu Zeki Onuk, ambulansı 4 saat boyunca beklediklerini belirterek, "Ambulanstan umudu kesince sağlık görevlisi komşumuza haber verdik. Komşumuz Fatma ve Mehmet Çelebi'ye yoğurt yedirerek ayıltmaya çalıştı. Polise haber verdik. Polis, hemen olay yerine geldi. 112'nin gelmemesini anlayamadık. Belki gelseler kimse ölmezdi. Bunun hesabını kim verecek" dedi.

Yaşlı çiftin yakınları ise olay yerinde gözyaşlarına boğuldu. Cenaze aracına konulan Fatma Çelebi'nin cesedi, incelenmek üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, eşi Mehmet Çelebi'nin ise hayati tehlikeyi atlatamadığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 09:47:49
Güncelleme :6 Haziran 2006 Salı 16:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?