23
Mayıs
2024
Perşembe
EMLAK-KONUT

Ev umudu bayılttı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Adana'nın Yüreğir İlçesi'nde yapımı tamamlanan 72 toplu konut için başvuru başladı. TOKİ tarafından Yüreğir Projesi'nde yer alan F tipi 95 metrekarelik 72 konut için başvurular bu sabahtan itibaren başladı.

Müracaatların ilk gününde bankalara akın eden vatandaşlar banka önünde uzun kuyruklar oluştururken, başvuruların 14 Ekim'e kadar süreceği bildirildi. Halk Bankası şubelerine 2 milyar liralık peşinatı yatırmak isteyenler vatandaşlar uzun süre beklemek zorunda kaldı.

Yüz metreleri bulan kuyruklarda fenalık geçiren vatandaşların yardımına banka personeli ve polis yetişti. Toplu konutlara başvuruda bulunmak isteyenler, Halk Bankası Karşıyaka Şubesi önünde de uzun kuyruklar oluşturdu. Sabahın erken saatlerinden itibaren banka önünde beklediklerini söyleyen vatandaşlar, "Sabah 04.00'ten beri burada bekliyoruz, hala içeriye giremedik. Burada da torpil yine kendini gösterdi. İçerde 30, dışarıda 300 kişi bekliyor. Ne zaman gireceğimizi de bilmiyoruz" diye tepki gösterdi. Banka yetkilileriyle başvuru için bekleyen vatandaşlar arasında ise kısa süreli tartışmalar da yaşandı. Konutlar için 21 Ekim'de kura çekimi, kurada çıkmayanlara ise geri ödemenin 27 Ekim'de yapılacağı kaydedildi

Aybars Ertan - Kenthaber / Adana
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 08:34:34
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 03:39:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?