22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

TÜRKİYE'NİN ABRAMOVİÇ'İ

Antalya’da Burj El Arab’ı gölgede bırakacağı konuşulan 400 milyon dolarlık Mardan İstanbul Palace Oteli’ni yapan futbol aşığı Azeri işadamı, Antalyaspor’a talip oldu. İsmailov’un, Abramoviç’in Chelsea kulübünde yaptığı gibi bomba transferlerle Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a kafa tutacak bir takım yaratmak istediği belirtiliyor




Turkcell Süper Ligi’nin yeni ekibi
Antalyaspor’un başına talih kuşu kondu. ’Çılgın Azeri’ olarak bilinen dolar milyarderi Telman İsmailov, Antalyaspor’u satın alıyor. İsmailov gibi dünyanın en zengin Azeri işadamlarından olan Mübariz Mansimov’a ait Palhaber adlı internet sitesinde yer alan habere göre, Antalya’da dünyaca ünlü Burj El Arab’ı gölgede bırakacağı konuşulan 400 milyon dolarlık Mardan İstanbul Palace Oteli’ni yapan futbol aşığı Azeri işadamı Antalyaspor A.Ş.’ye talip oldu.



“Çılgın Azeri Antalyaspor’u alıyor” başlığıyla duyurulan haberde, İsmailov’un Antalyaspor transferine ne kadarlık bütçe ayıracağının merak konusu olduğu belirtildi. İsmailov’a yakın kaynaklar, İsmailov’un Rus oligark Roman Abramoviç gibi bomba transferlerle Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’a kafa tutacak bir takım yaratmak istediğini söylüyor.



Prim bile dağıttı

İsmailov, 24 yaşındaki oğlu Sarkhan İsmailov’u 2006-2007 sezonunda Süper Lig’den düşen Antalyaspor’un Aşbaşkanlık koltuğuna oturtmasıyla Antalyaspor’a yeşil ışık yakmıştı. Geçen hafta Kocaelispor ile 61 puanla Bank Asya Birinci Ligi’ni ikinci bitirerek Turkcell Süper Lig’e çıkan Antalyaspor, son maçında İstanbulspor’la oynamıştı. Golsüz berabere biten maç öncesinde Antalyaspor’un Asbaşkanı Sarkhan İsmailov, Antalyaspor soyunma odasına giderek futbolculara, “Bu maçı alın, 300 bin dolar prim benden” demişti.

Vatan
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 12:00:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?