1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

"Bin yıllık köyümüzü almayın!"

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğü giren kararname ile tüzel kişiliğini kaybeden ve Alanya Belediyesi'ne bağlanan Mahmutseydi köyü halkı, karara tepki gösterdi. Köy meydanında toplanan yüze yakın köylü, Alanya'nın mahallesi olmak istemediklerini, köy tüzel kişiliğini korumak istediklerini söyledi.

Köy meydanında pankartlar açan köylüler, karara tepki göstererek seslerini duyurmak istedi.

'Bin yıllık köyümüzü alamazsınız. Biz halimizden memnunuz. Durmak yok hedef Ankara. Alanya beton yığını oldu biz yeşil kalmak istiyoruz. Kararı köylü versin. Referandum isteriz" gibi pankartlar açarak kararnameye tepki gösteren Mahmutseydi köyü halkı, 'Alanya ile birleşmek istemiyoruz' diye slogan attı.

Mahmutseydi Köyü Muhtarı Mahmut Özer, Selçuklular döneminde yaşayan Seydi Mahmut'tan ismini alan Mahmutseydi köyünün Alanya'nın mahallesi olması için halkın görüşünün alınmadığını söyledi. Referandum yapılması gerektiğini belirten Özer, şöyle konuştu: "Köyümüzün kuruluşu Alanya ile eş değer. Selçuklular döneminde yaşayan Seydi Mahmut'tan ismini almış. Sonra Hamdullah Emin Paşa yaşamıştır. Hatta kurulan Hamdullah Emin Paşa Vakfı, Alanya'nın her tarafında hizmet vermektedir. Şu an üniversite kurmak için çalışıyorlar. Bizi birileri köy olmaktan silip belediyenin mahallesi yapmak istiyor. Köyün ve köylünün onuru gururu var. Bu yapılırken nezaketen de olsa köylünün görüşü alınmalıydı. Danıştay'a itirazda bulunacağız."

Şimdiye kadar hiç hizmet alamadıklarını dile getiren Özer, şunları söyledi: "Hizmet almak için gittiğimde kavga ederek geri döndüm. Çöp, emlak vergisi alacaklar. Alanya kendi sorunlarını henüz çözememişken daha fazla bir alana sahip olan Mahmutseydi'ye nasıl hizmet verecek?"

Mahmutseydi köyü sakinlerinden Mehmet Kanmaz ise, itirazı laf olsun diye yapmayacaklarını belirterek "Hep beraber itirazın arkasında duracağız. Referandum olsa halkın yüzde 80'i istemez" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 10:10:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?