21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

"Dünya Çocuk Günü" kutlanıyor

Birleşmiş Milletler Yardım Fonu tarafından her yıl Ekim ayının pazartesi günü kutlanan "Dünya Çocuk Günü" nedeniyle Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Özen, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Gökçen ve ilk öğretim okulu öğrencileri katıldı. Törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Ramazan Özen, yaptığı konuşmada, çocuk sorunlarının ilk kez 1923 yılında İsviçre'nin başkenti Cenevre'de yapılan bir toplantıyla gündeme getirildiğini belirtti.

Bu toplantıda Uluslararası Çocukları Koruma Birliği adıyla bir birlik kurulduğunu ifade eden Özen, "Bu toplantıda benimsenen çocuk hakları Cenevre Bildirisi adıyla yayımlanmıştır. Daha sonra bir çok ülkede çocuk esirgeme kurumları kurulmuştur. 1946 yılında yapılan ikinci uluslararası toplantıda çocuk hakları daha da geliştirilmiştir. 1953 yılında ise çocuk sorunlarıyla ilgilenme görevi UNICEF'e verilmiştir. 1954 yılında yapılan UNICEF toplantısında Ekim ayının ilk pazartesi gününü Dünya Çocuk Günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın daha sağlıklı yetiştirilebilmesi için o tarihten bu yana bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de dünya çocuk günü kutlanmaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 12:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?