22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

"Hukuka Saygı" mitingi yapıldı

Biz Kaç Kişiyiz Derneği Antalya Şubesi'nce "Hukuka Saygı" mitingi düzenlendi.
Kışlahan Meydanı'nda düzenlenen ve Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş'ın da hazır bulunduğu basın açıklamasına dernek üyesi yaklaşık 50 kişi katıldı.

Burada bir basın açıklaması yapan Biz Kaç Kişiyiz Derneği Antalya Şube Başkanı Neşe Şen, Türkiye Cumhuriyeti'nin 1923'ten bu yana en zor günlerini yaşadığını söyleyerek, "Biz biliyoruz ki Türkiye hukuk yoluyla daha özgür daha bağımsız ve güçlü olacaktır. Adaleti ve hukukun üstünlüğünü sağladığımız anda Türkiye emperyalizme gereken dersi vermiş olacaktır. Hem uluslararası alanda hem de Türkiye'mizde adalet ve hukukun üstünlüğünün geçerli olmasını istiyoruz, bekliyoruz. Hukuksuz yaşanmayacağını biliyoruz" dedi.

Hukukun siyasallaştırılmasına karşı olduklarını dile getiren Şen, "Demokrasimizin katıksız özgürlük ve tam bağımsızlık üzerinde yükselmesinin olmazsa olmaz bir bütün olduğunu biliyoruz. Bunun için herkese lazım olacak adalet için hukuk için saygı istiyoruz. Adaletimize, hukukumuza saygı duyuyoruz, sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından konuşan Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin hukukunu korumak için toplandıklarını belirterek, "Ey Türk Gençliği'nde ne diyor; memleket bir fiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu tehlikelerden korunmak için ne yapmamız gerektiğini ben söylemeyeyim. Ergenekon soruşturmasına konu olurum. Onun için Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okuyunuz. Artık mertçe konuşmanın zamanı geldi. Gitsinler bizi de Ergenekon'a alsınlar. O şerefe erişelim. Böyle şeyler vız gelir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 18:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?