1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

"Kaleiçi benim için çok önemli”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Kaleiçi’ni canlandırmak için bir dizi çalışma yapacaklarını belirterek, “Kaleiçi benim için çok önemli” dedi.

Otelciler, Pansiyoncular, Camcılar, Reklamcılar ve Matbaacılar Odası Başkanı İrfan Bileydi, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Başkan Mustafa Akaydın’ı ziyaret etti.

Bileydi, odalarına üye pansiyon ve otellerin birçoğunun Kaleiçi’nde olduğunu kaydederek, “Kaleiçi’nin işlenmeye, güzelleştirmeye ihtiyacı var. Turiste ihtiyacı var. Ayrıca araçla giriş-çıkışlarda alınan otopark ücretinin makul bir tarifeye bağlanmasını istiyoruz.” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Mustafa Akaydın ise Kaleiçi’nin kendisi için çok önemli olduğunu ifade etti.

Akaydın, “Kaleiçi’ne giriş- çıkış otopark tarifeleri konusunda Kaleiçi halkı ve esnafı ile tartışarak ortak bir çözüm bulabiliriz. Kaleiçi’ne turist gelsin esnaf kazansın istiyorum. Biran önce çiçeklendirme gibi çalışmalarla Kaleiçi’ni güzelleştireceğiz. Ayrıca Kaleiçi’ni güvenle dolaşılır hale getireceğiz. Orta vadede, Kaleiçi’ne turisti çekmek için festival türü etkinlikler düzenlemeyi düşünüyoruz. Uzun vadede ise kruvaziyer turizmini Yat Limanı’na getirebilir miyiz, bunun çalışmasını yapacağız. Böylece turistler direkt Kaleiçi ile tanışma imkanı bulabilecek” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 16:46:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?