1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

"Meclis'te daha çok olmalıyız!"

TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 75. yıl dönümünde bir açıklama yapan Antalya İş Kadınları Derneği Başkanı Sevinç Eyilik, TBMM'deki kadın milletvekili sayısının az olmasından yakındı.

Türk kadınının genel seçimlere katılma, milletvekili seçme ve seçilme hakkına 75 yıl önce 5 Aralık 1934 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde kavuştuklarını belirten Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç Eyilik, "Bugün TBMM'de 550 milletvekilinin sadece 48'ini kadınlar oluşturuyor. Bu çok düşük bir sayı. Mısır Parlamentosunda bile 64 kadın milletvekili var" dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 75 yıl önce demokrasinin temel gereklerinden birini daha yerine getirdiğini söyleyen Eyilik, "Kadın olma bilincine sahip, sorunlarından haberdar kadınlar olarak TBMM'de, sendikalarda, sivil toplum kuruluşlarında yer almalıyız. Temel sorun bu. Söz konusu olan sorunun bedensel cinsiyet değil, toplumsal cinsiyet olduğunun altını çizmek isterim. Türkiye'de kadınların politik ve ekonomik hayatta yer almaları bakımından 80 ülke arasında 76. sırada olması üzüntü verici" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2009 Cumartesi 09:53:03
Güncelleme :5 Aralık 2009 Cumartesi 20:54:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?