21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

"Polis Abi ve Polis Abla" dönemi

Antalya Emniyet Müdürlüğü, başlattığı "Polis Abla ve Polis Abi" projesiyle öğrencilerle ve yönetimle sağlam ilişki kurup, okullarda öğrencilere ders verecek. 

Antalya Emniyet Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde başlayacak eğitim öğretim yılında, Türkiye'de bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Polisin Türkiye'ye örnek olacak projesine göre, dışarıdaki trafik ve sivil polis memurlarının yanı sıra, her okula biri bayan olmak üzere 2 kişilik polis ekibi verilecek. Bu ekipler, okullarda öğrencilerin "ablası ve abisi" olacak. Öğrencilerle ve okul yönetiminle yakın ilişki kurması istenen polisler, Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim arasında sorunların çözümü konusunda, köprü görevi yapacak. 

Türkiye'de ilk kez uygulanacak "okul polisi" ve okul çevresinde "trafik" önlemleriyle pilot il olarak uygulamaya başlayacaklarını ifade eden Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, "Öğrencilerin sorunlarını öğrenmek için, onlara yakın olmamız gerek. Onları, aile ve okul sorunlarının dışında da dış etkenlerden korumak bizim görevimiz. Bu yüzden, birisi bayan olmak üzere 2 polisimiz, okullarda 'abi ve abla' olarak hizmet verecek. Gerekirse rehber öğretmenlerle işbirliği yaparak boş derslere girecek" dedi. 

Okul polisinin yanı sıra okul dışında ve çevresinde de emniyet olarak bir dizi önlem alacaklarını anlatan Arslan, "Okul güzergahında, okul önünde ve trafik önlemleri olarak 3 ayrı plan yaptık. Okul güzergahı, resmi polislerle denetim altında tutulacak. Öğrenci gaspı, kapkaççı ve öğrencilere yönelik saldırıları önlemek için sivil memurlar, okul çevresinde konuşlanacak. Trafik ekiplerimiz de okul giriş ve çıkışlarında öğrencilerin geçişlerinde ve ulaşımlarında yardımcı olacak " diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2006 Salı 22:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?