22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

"Şehit olursam yas tutmayın!"

Aktütün Karakolu'na yapılan baskında şehit olan Antalyalı er Ramazan Yeşil'in şehit olmadan önce üzerinde "Şehit Komandonun Vasiyeti" yazısının bulunduğu fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne PKK terör örgütü tarafından yapılan saldıra şehit olan piyade er Ramazan Yeşil'in Antalya'daki evine ateş düştü.

Şehit haberi, Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Zırlankaya köyündeki anne Havaana ve babası Ali Yeşil'e komutanlar ve sağlık ekipleri tarafından verildi. Ramazan Yeşil'in şehit düştüğünün haberinin köye ulaşmasından sonra, şehidin arkadaşları, akrabaları ve yakınları köye geldi.

Bu arada annesiyle yaptığı telefon konuşmalarında sürekli şehit olacağını söylediği öğrenilen Ramazan Yeşil'in şehit olmadan önce üzerinde "Şehit Komandonun Vasiyeti" yazısının bulunduğu fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı. "Şehit Komandonun Vasiyeti" başlığı bulunan fotoğrafta şunlar yazıyor:

"Olurya; bir çatışmada ölürsem arkamdan yas tutmayın. Bırakın toprağımda rahat uyuyayım. Bedenimden elbisemi çıkartmayın, onlar benim gururumdur. Ölünce kefenim olacak. Başımdan beremi çıkartmayın, o benim şanım şerefim olacak. Ayağımdan botları çıkartmayın, onlar nice yollar aşacak. Şehit olursam sırat köprüsünden geçecek. Elimden tüfeğimi almayın o benim namusumdur. Ölünce sembolüm olacak. Yaramın kanını silmeyin. Ahrette hesabı sorulacak. Göğsümden kör kurşunu çıkartmayın, o benim madalyam olacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 17:15:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 88.244.10.xxx Tarih : 4.10.2008 17:54:47

Ruhun Şad Olsun Kahraman Mehmetçik...