22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

"Üniter yapıdan taviz yok!"

Antalya'da bulunan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye'nin üniter yapısından toprak bütünlüğünden ve terörle mücadeleden vazgeçmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Antalya Muratpaşa Belediyesi Bayan Hentbol Takımı ve Kastamonu Gençlik Merkezi Bayan Hentbol Takımı arasındaki karşılaşmayı izlemeye gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, karşılaşma öncesinde Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Jandarma sınır bölüğüne PKK terör örgütü tarafından yapılan saldırıyı değerlendirdi.

Başesgioğlu, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına bütün milletimize başsağlığı diliyoruz. Tabi acımız büyük. Bu haince saldırı bütün milletimiz tarafından nefretle kınanıyor. Ama Türkiye'nin üniter yapısından toprak bütünlüğünden ve terörle mücadeleden vazgeçmesi mümkün değil. Türkiye geçmişte olduğu gibi bu tür terörist saldırıları sindirecek güçte ve yükte bir ülke. Bunlar mutlaka gereken dersleri alacaklardır. Ama mutlaka şehitlerimiz yüreğimizi dağlıyor" diye konuştu.

Antalya Muratpaşa Belediyesi Bayan Hentbol Takımı ve Kastamonu Gençlik Merkezi Spor Kulübüyle Bayan Hentbol Takımı arasındaki karşılaşma öncesinde sporcular şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulundu. Bakan Başesgioğlu karşılaşmanın ardından Antalya'dan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 17:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?